air.jpg

În contextul anulării tuturor zborurilor de către compania Air Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) îndeamnă pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.

AAC precizează că este disponibilă să ofere ajutor pasagerilor, în cazul în care aceștia vor întâmpina dificultăți sau vor primi refuz de rambursare a costului biletelor de avion.

Mai multe detalii privind acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cazul anulării zborurilor găsiți aici.

Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile (municipiul Chișinău, bulevardul Dacia, 80/2).

Totodată, în caz de neclarități, puteți să apelați telefonul consumatorului 022823583, pentru a beneficia de o consultație gratuită.


Amintim că astăzi, compania Air Moldova a anunțat că va suspenda operarea zborurilor și vânzărilor de bilete începând cu data de 2 mai 2023. Reluarea activității va fi posibilă în termen de trei zile de la pronunțarea deciziei de către instanță cu privire la restructurarea accelerată a companiei.


Pe 12 aprilie, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a anunțat că există riscul ca să fie suspendat certificatul de operator aerian al Air Moldova, în contextul anulării mai multor zboruri. AAC precizează că motivul pentru care Air Moldova anulează zborurile este situația financiară precară a operatorului aerian. În același timp, angajații Air Moldova au venit cu o reacție și solicită autorităților să se implice în situația creată. În scrisoarea adresată autorităților se menționează că cei 285 de angajați ai companiei aeriene sunt extenuați și demoralizați, însă, cu toate acestea, continuă să-și exercite onest munca.


Amintim că Air Moldova a anulat mai multe zboruri din luna martie. Potrivit Air Moldova, motivul anulării curselor respective este reorganizarea orarului pentru luna martie. 

Pe data de 2 martie, mai multe zboruri ale Air Moldova din și spre Chișinău au fost anulate. Conform companiei, motivul anulărilor au fost dificultățile operaționale. Două aeronave din flota companiei aeriene au fost indisponibile pentru zbor.

Air Moldova a anulat și două zboruri care urmau să fie operate de compania în data de 3, 7, 8 martie și 10 martie.

De asemenea, pe data de 27 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Preluat de la: diez.md