6493620_2016-12-25t092511z-652009734-lr1eccp0q5ow3-rtrmadp-3-russia-airplane_1000x625.jpg
O defectare a flapsurilor este ipoteza principală în cazul prăbuşirii avionului militar rus în Marea Neagră, afirmă, după găsirea celor trei cutii negre, surse din cadrul investigaţiei citate de presa rusă, potrivit Mediafax.ro.

Cele trei înregistratoare de bord, aşa-numitele cutii negre, au fost scoase marţi după-amiază din Marea Neagră, au declarat oficiali ruşi. Ministerul rus al Apărării a anunţat găsirea unei singure cutii negre.

Site-ul de ştiri Life.ru a prezentat ultima conversaţie dintre pilotul şi copilotul avionului Tupolev Tu-154: „Nu merg flapsurile… Comandante, ne prăbuşim…”, este, potrivit unor surse, ultima afirmaţie înregistrată a copilotului.

Autorităţile ruse nu au difuzat stenograma conversaţiei între piloţi. Surse citate de agenţia de presă Interfax au confirmat că ancheta se concentrează pe o problemă la flapsurile aripilor.

Un avion militar rus de tip Tupolev Tu-154 s-a prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră. Avionul decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova, în drumul spre Latakia (Siria). La bord erau 92 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de sărbători în baza militară rusă Hmeymim (Siria), dar şi jurnalişti. Nu există supravieţuitori.

Preluat de la: Diez.md