pizza-the-box-2-1.jpg
Secretul unei pizze de calitate este un aluat gustos, subțire și elastic. Un asemenea aluat ”ca la carte” am depistat la o pizzerie, care în momentul prezent doar livrează — 022 008 008.

Pizza The Box reprezintă un total alt nivel de calitate pentru piața locală, deoarece nu are la bază o chiflă pufoasă sau un pesmet cu umplutură, felia de pizza se întinde ușor, aluatul este sățios, dar fin. Locals a descoperit cine stă în spatele acestei afaceri „gustoase”, cum are loc procesul de producție și ce nou propune The Box chișinăuienilor.

pizza-the-box-27

În meniul The Box pot fi găsite 14 variații de pizza, diferite prin gramaj, compoziție și preț. Toate, însă, au un numitor comun — produse proaspete, pregătite de bucătari cu experiență în domeniu, aluat clasic italian, ingrediente autentice italiene și rețete deosebite, scrie locals.md.

pizza-the-box-51

Denumirea The Box a fost aleasă pentru o eventuală extindere a companiei. La moment, există Pizza Box, recent a fost introdusă Salad Box, iar pe viitor conceptul va fi utilizat și pentru Sandwich Box ș.a.

pizza-the-box-46

Chiar dacă pregătim un produs ce își are originea din Italia, încercăm să ne debarasăm de acest model. Nu vrem să ducem lumea în eroare, deoarece pizza care se creează în Moldova, precum și în alte țări, diferă mult de cea italiană, care se face pe blat subțire, cu ingrediente puține, dar scumpe. Noi ne orientăm spre modelul american, deoarece publicul de la noi alege o pizza mai sățioasă”, explică directorul The Box.

Circa o jumătate de an în urmă, compania a muncit pentru a perfecționa aluatul pentru pizza, alături de bucătari specializați și experimentați în domeniu. Aluatul are la bază rețeta clasică și făină italiană, fapt care îl face elastic și ușor de manipulat. Compania se poate lăuda cu faptul că nu lucrează cu semipreprate, dar pregătește aluatul și toate celelalte produse în bucătăria lor din Chișinău.

colaj-pizza

Un lucru important de remarcat este faptul că sosul de roșii cu care se unge aluatul și toate celelalte sosuri care sunt utilizate pentru pizza și salate sunt dezvoltate de bucătarii The Box, după rețete clasice și speciale.

Ingredientele folosite sunt de cea mai înaltă calitate: măsline kalamata autentice, originare din Grecia, făină, salam, prosciutto și cașcaval gorgonzola din Italia, mozzarella și provolone fabricate în Moldova.

piza-colaj-123

Pizza este pregătită cu măiestrie de bucătarul șef Ana Oloinic, în 7-12 minute. Este curios faptul că o pizza se coace în cuptor cel mult 5 minute, timp suficient pentru a scoate un aluat rumen și crocant. În pofida unei varietăți vaste de pizza, consumatorii și-au ales câteva feluri preferate, pe care le comandă cu regularitate.

Cea mai populară pizza a fost Chicken Supreme — o pizza ce cântărește 600 de grame, are mult piept de pui, mozzarella, ciuperci și alte ingrediente ce sunt asortate cu un sos special de parmezan, iar apoi a apărut Shaorma — o inovație The Box, o alegere curajoasă de a imita un kebab desfăcut. Acum putem primi circa 40 de comenzi de asemenea pizza pe zi”, menționează bucătarul șef Ana Oloinic.

pizza-the-box-3

The Box sunt mereu inventivi, astfel au propus și unele pizza diferite de ceea ce poate fi găsit pe piața locală. Acestea sunt Greek Garden — o pizza vegetariană, cu legume, două feluri de brânză și măsline kalamata, pizza Mornay, cu un sos ce aceeași denumire, cașcaval gorgonzola, mozzarella și bacon, Chicken Supreme — specială datorită sosului pe bază de parmezan care se toarnă deasupra tuturor ingredientelor.

Prețurile la pizza variază între 60 și 85 de lei, una dintre cele mai scumpe fiind pizza Prosciutto e rucola, iar cea mai ieftină — Margherita, ce are la bază sos de roșii, mozzarella, bacconcini și busuioc proaspăt. De asemenea, o pizza mai nouă este Rustica, cu un specific tradițional, având la bază : brânză de oi, vinete, ciuperci marinate și șuncă de porc.

pizza-the-box-42

Vara aceasta meniul The Box a fost completat cu 3 salate: Cezar (cu sos gătit după rețeta clasică ), Greek și Tabbouleh (de origine libaneză, pe bază de pătrunjel). Bucătarul care pregătește salatele de la zero este Andrei Brasnuev. Toate ingredientele sunt proaspete și încep a fi tăiate atunci când vine comanda, timp în care se coace carnea pe grill. Bucătarul este responsabil și de pregătirea aluatului pentru pizza.

pizza-the-box-25

Pregătesc aluatul pentru pizza după o tehnologie specială în fiecare dimineață, într-o cantitate suficientă pentru întreaga zi. De obicei, pentru o pizza sunt necesare 270 de grame de aluat. Fiecare ingredient este cântărit, astfel încât orice porție să coincidă cu exactitate”, spune Andrei Brasnuev.

the-box-salad-10

Chiar dacă în prezent pizza se coace doar pe aluat subțire, în circa două săptămâni The Box va propune și pizza pe aluat gros. Printre noutățile ce urmează sunt două feluri de pizza noi în meniu, dar și completarea meniului Revelion cu sandwich-uri și alte snacks-uri în primăvară, precum aripioare de găină și cartofi pai.

Informația despre noua comandă apare în bucătărie printr-un bon de plată, iar când pizza este gata, se anunță prin rație. Livrarea se efectuează în 1 — 1,5 ore, iar vara comandă este livrată cu scuterul.

box

Andrei, proprietarul companiei, a început să dezvolte afacerea în 2014, alături de un coleg al său, fiind inspirați de experiența trăită peste hotarele țării. Inițial, doi fondatori și doi bucătari au lucrat circa o jumătate de an asupra tehnologiei de pregătire, procesului de lucru și conceptului. De atunci și până astăzi, compania a crescut de la 4 angajați la 17, iar în plan este deschiderea unor două secții noi de producere prin oraș.

„The Box a fost lansat oficial în luna iunie 2014. Pentru a face posibil acest lucru, am găsit spațiu, am analizat concurența și investițiile. Chiar dacă nu am avut experiență în alimentația publică anterior, ne plăcea mâncarea și acest lucru ne-a motivat să implementăm acasă conceptul de fast delivery pizza”, relatează Andrei.

Cele mai active persoane care savurează pizza The Box sunt cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, chiar dacă și segmentul 18-25 nu rămâne în urmă. Deseori compania primește comenzi pentru diverse ocazii corporative, face livrări în oficii, centre de copii, grădinițe, școli și universități.

Un număr record de pizza pregătite într-o zi a fost de 441 de bucăți, iar cea mai mare comandă de până acum a fost de 80 de unități, pe care The Box le-au livrat în două tranșe.

pizza-the-box-2-1

Pe pagina Web The Box pot fi găsite mereu noi oferte pentru consumatori, întreg meniul de pizza, salate și băuturi. Livrarea în raza orașului Chișinău este de 20 de lei pentru comenzile mai mici de 200 lei, iar în localitățile Durlești, Dumbrava și Zona Aeroport este de 30 de lei. Serviciul este valabil în intervalul orelor 10:00 — 22:00, de luni până duminică.

THE BOX

10:00 — 22:00

MENIU

TELEFON: 022 108-108

EMAIL: [email protected]COMEN[email protected]

 

Preluat de la: Diez.md