O broască râioasă de trestie de mărimi gigantice a fost găsită într-o pădure tropicală din nordul Australiei. „Monstruța” este de șase ori mai mare decât o broască râioasă medie, cântărește 2,7 kg și ar putea doborî precedentul record mondial, transmite BBC.

Supranumit „Toadzilla”, animalul de proporții neordinare a oferit gardiencei care a descoperit-o pentru început senzația că broasca ar fi falsă. Broasca a fost plasată rapid într-un recipient și scoasă din sălbăticie.

Când gardiana Kylee Gray a văzut pentru prima dată amfibianul masiv în timp ce patrula în Queensland, a rămas uimită. „Nu am văzut niciodată ceva atât de mare. Părea aproape ca o minge de fotbal cu picioare. Am numit-o Toadzilla”, a spus ea.

Echipa ei a capturat-o rapid pe Toadzilla, despre care se crede că este o femelă, și s-a întors la bază pentru a o cântări. Știau că va fi grea, dar au fost surprinși să descopere că ar putea stabili un nou record mondial.

Actualul record mondial Guinness pentru cea mai mare broască râioasă era de 2,65 kg, stabilit de o broască râioasă din Suedia în 1991.

Doamna Gray spune că acest specimen uriaș probabil a crescut cu o dietă de insecte, reptile și mamifere mici. „O broască de trestie de asemenea dimensiuni va mânca orice poate încăpea în gură”, a spus ea.

Toadzilla a fost eutanasiată, așa cum prevede practica din Australia pentru speciile dăunătoare, și va fi donată Muzeului Queensland.

Preluat de la: diez.md