220724101151-01-sakurajima-volcano-eruption-japan-0724-exlarge-169.jpg

Vulcanul Sakurajima, situat pe insula Kyushu, este cel mai activ vulcan din Japonia. Acesta a erupt în această duminică, 24 iulie, în jurul orei 20.02, determinând ca localnicii din regiune să fie evacuați, scrie CNN, cu mențiune la Agenția de Meteorologie din Japonia (JMA).

Potrivit agenției, momentul când vulcanul a erupt a fost surprins de camera de supraveghere a instituției, unde a fost clar vizibil un nor de fum ori cenușa care se ridică în sus din vulcan.

De asemenea, potrivit informațiilor, în zonă a fost anunțată alerta de nivelul cinci – cel mai înalt nivel de pericol care solicitat și evacuarea oamenilor din regiune. De altfel, agenția a arătat îngrijorare și pentru locuitorii zonelor din apropiere, precum Kagoshima și orașul Kagoshima. Conform agenției, până în acest moment, nu s-au raportat pagube sau victime.

Mai jos, puteți vizualiza poziția geografică a acestui vulcan.


Sursă foto: Google Maps/ captură de ecran

Sursă foto: Kyodo

Conform autoritățile de reglementare nucleare din Japonia, nu au fost detectate nereguli la centrala nucleară Sendai din apropiere, transmite Reuters.

De asemenea, potrivit NASA, Sakurajima este unul dintre cei mai activi vulcani din Japonia, care a erupt de mai multe ori în ultimii decenii.

Anterior acesta a erupt în ianuarie 2022, aruncând în aer un nor de kilometri de cenușă.

Preluat de la: diez.md