Site-ul Stand with Ukraine a fost creat de Parlament și poate fi accesat în două limbi: engleză și ucraineană. Pe site vor fi publicate cele mai recente știri, clipuri video, podcast-uri, acte legislative relevante și rezoluții, pentru a arăta modul în care UE sprijină Ucraina.
În urma Revoluției din 2014, Parlamentul European s-a angajat să coopereze cu Rada Supremă (parlamentul) din Ucraina în domeniul sprijinirii democrației. În cadrul unui Memorandum de Înțelegere, reînnoit în 2021 de Președintele Parlamentului European și Președintele Radei, au loc dialoguri frecvente, vizite de studiu și acțiuni de sprijin, precum și cooperare în domeniile IT, securitate cibernetică și comunicare.
„De-a lungul anilor, UE și Parlamentul European s-au opus în mod constant agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Într-o rezoluție adoptată în decembrie 2021, europarlamentarii au cerut Rusiei să-și retragă trupele care amenință Ucraina și au spus că orice agresiune a Moscovei trebuie să aibă un preț economic și politic. Parlamentul și-a exprimat deja îngrijorarea profundă cu privire la acumularea masivă a armatei ruse la granița cu Ucraina și în Crimeea ocupată ilegal, într-o rezoluție adoptată în aprilie 2021”, se menționează într-un comunicat de presă.
Ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, UE a adoptat o gamă largă de sancțiuni împotriva statului agresor.
Urmărește AICI care este situația la minut în Ucraina.
Preluat de la: diez.md