275621350_331833682319465_147808114297123013_n-2.jpg
Google va expedia notificări rapide cu alertele de atac aerian ucrainenilor care dețin telefoane cu sistem de operare Android. Sistemul Air Raid Alert a fost creat la solicitarea și cu suportul guvernului și dezvoltatorilor din Ucraina.

Într-o postare pe blogul companiei, Kent Walker, președintele afacerilor globale al Google, a declarat că sistemul Air Raid Alert va funcționa în colaborare cu guvernul ucrainean.

„La cererea și cu ajutorul guvernului Ucrainei, lansăm un sistem rapid de alerte de raid aerian pentru telefoanele Android din Ucraina. Acest serviciu este suplimentar sistemelor existente de alertă împotriva raidurilor aeriene ale țării”, a scris Kent Walker.

Dave Burke, vicepreședinte de inginerie la Google pentru Android, a spus că sistemul Air Raid Alert este similar celui de alerte de cutremur pe care compania le expediază utilizatorilor. Potrivit acestuia, noul sistem a început deja să se instaleze pe telefoanele Android din Ucraina, iar utilizatorii vor putea primi alertele dacă au internetul pornit și în conformitate cu locația telefonului lor.

 

Pe 4 martie, Google a creat aplicația Ukrainian Alarm pentru utilizatorii Google Play din Ucraina. Compania a declarat că aplicația a fost creată de dezvoltatorii ucraineni în cooperare cu guvernul ucrainean pentru a oferi oamenilor avertismente prompte de atac aerian.

Preluat de la: diez.md