andersen2.jpg
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.


Andersen Family Restaurant and Activity Park – un restaurant kid-friendly unde poți savura cea mai mare porție de Napoleon din oraș

Adeseori sunt rugat de către cititorii blogului meu să recomand localuri kid-friendly din Chișinău – un loc unde-ți poți lăsa în voie copilul să se distreze pe un teren de joacă în timp ce tu îți savurezi paharul de te miri ce.

Pentru că deocamdată nu sunt părinte, nu prea acord atenție la astfel de momente. Dar, fiind atent la doleanțele cititorilor mei, am zis să caut un astfel de loc și… l-am găsit!

Am găsit un local care, cu siguranță, va fi pe placul părinților.

Pentru a face acest review m-am deplasat la Ciocana, pe strada Igor Vieru 8/3. La etajul 3 al centrului de joacă pentru copii se află restaurantul cu același nume – Andersen Family Restaurant and Activity Park. Am fost întâlnit de bucătarul-șef, Игорь Гриза.
Tânărul chef a mai lucrat anterior la asemenea localuri ca: Parol, Casa Daca și AVA 1727.

Igor mi-a arătat spațiul de joacă pentru copii, terasa și bucătăria. Terasa, de altfel, este spațioasă și poate găzdui circa 50 de oaspeți.

În ceea ce privește meniul, vreau să zic că aici nu veți găsi astfel de preparate precum, tradiționalele salate Caesar, Шопский sau cartofi prăjiți.

Chef-ul a dorit să le ofere oaspeților localului o altfel de experiență gastronomică.

Dacă vorbim de salate, atunci puteți alege din salată cu roast beef și cremă de ton, file de curcan cu sparanghel sau șalău cu cremă de mălai. Până a ajuns starterul meu pe masă, terasa de la Andersen câte puțin s-a umplut. Am înțeles căl ocația este populară nu doar printre părinții cu copii, dar și printre tineri.

În seara mea gastronomică de la Andersen m-am delectate cu:

#1. Pate din ficat de pui cu gutui (220 gr. – 80 MDL)

M-am obișnuit cu faptul că pateul în alte localuri din capitală se servește cu ceapă caramelizată și pâine crocantă. Nu e cazul Andersen. Pateul din ficat de pui a fost însoțit de un chutney din gutui și micro verdeață. Pateul l-am întins pe o felie de pâinea cu prune uscate, coaptă chiar în restaurant. Astfel, clasicul pateu din ficat de pui a căpătat un alt gust, mai rafinat, aș zice. Approved.
Alte starteruri din meniu pe care le-ați putea comanda: bruschette cu dovlecei și gorgonzola (160 gr. – 80 MDL); carpaccio de sfeclă cu cremă de mascarpone (150 gr. – 70 MDL) sau spreads din dovlecei, vinete, ardei copți, nuci și guacamole (280 gr. – 75 MDL).

#2. Pasta Carbonara (230 gr. – 120 MDL)

Sunt un mare fan al Pastei Carbonara, inventată în mijlocul sec.XX la Roma. O gătesc des acasă, dar o comand și în localuri.
Prefer rețeta clasică cu Pecorino Romano și pancetta sau guanciale. Evit să comand carbonara în restaurantele unde aceasta se gătește cu frișcă și bacon. Din fericire, la Andersen puteți comanda cu încredere pasta Carbonara. Este gătită după clasica rețetă italiană, din ingrediente super calitative. În meniu mai sunt 3 feluri de pasta: pasta cu creveți și ciuperci albe (230 gr. – 150 MDL), pastă cu ciuperci și cremă de trufe (230 gr. – 120 MDL) sau pasta cu somon și mozzarella (230 gr. – 120 MDL).

#3. Steak de vițel cu sos Bourbon (250 gr. – 220 MDL)

La Andersen, steak-ul, care este măturat preventiv timp de circa 30 de zile, este gătit chiar pe tigaie cu ulei, unt, rozmarin, cimbru și alte ierburi aromatice. După ce este tras puțin în tigaie, steak-ul este mutat pentru câteva minute în cuptor și voila…avem un steak superb, pe care-l puteți găti și în condiții de casă. Cel puțin, așa m-a asigurat bucătarul șef Steak-ul de la Andersen a fost servit cu salată proaspătă din roșii cherry cu ulei nerafinat și souffle din spanac și ricotta. Recomand! Mulțumesc, chef!

Alte poziții din main-course: steak Rib-eye cu cartofi copți și sos de usturoi (250 gr. – 240 MDL), costițe de porc cu rodii (300 gr. – 160 MDL), steak de somon cu linte și spanac (200 gr. – 190 MDL)

#4. Napoleon (190 gr. – 70 MDL)

„Napoleon deosebit” – cu această denumire este trecut în meniul restaurantului Andersen tortul meu preferat. Și napoleonul de acolo chiar este deosebit! Porția este impunătoare, nu am mai văzut o astfel de porție de Napoleon prin alte localuri din Chișinău. E cu muuultă cremă, foarte multă cremă delicioasă. Urăsc cofetarii care economisesc crema. Cu siguranță, unul din cele mai bune torturi Napoleon din oraș.

În concluzie aș vrea să zic că Andersen este un restaurant perfect pentru familiile cu copii, având spații de joacă amenajate, dar și o bucătărie superbă. Singurul lucru care nu mi-a plăcut e faptul că nu au vin roșu la pahar. Straniu. Nu poți servi un steak cu vin alb sau rose. Sper că va fi introdus măcar un vin roșu în viitor.

Dacă sunteți pe la Ciocana, intrați neapărat pe aici. Și chiar dacă locuiți într-un alt cartier din Chișinău, oricum se merită să faceți un drum până la acest restaurant.

***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md