main-event.jpg
Tot mai mulți internauți aleg să își petreacă ultima lună din această vară călătorind, vizitând noi meleaguri și totodată, cunoscând noi obiceiuri. De altfel, în timpul călătoriilor, barierele sunt inevitabile și chiar, diverse, începând cu faptul că limba nu este una cunoscută până la locațiile în care ai putea să te cazezi.

Cu toate acestea, majoritatea dispun de smartphone-uri care utilizate corect, pot servi și ca un bun ghid într-o țară străină.

În această ordine de idei, autoblog.md a selectat 21 de aplicații mobile care te pot ajuta în timpul călătoriilor și cu ajutorul cărora te poți descurca în orice situație:

#XE Currency Converter

Cei care își petrec vacanța într-un stat din Uniunea Europeană, sunt deja obișnuiți să evalueze prețurile direct în moneda locală, Euro. Pentru restul destinațiilor, însă, procesul poate deveni mai dificil. De aceea, aplicația XE permite selectarea mai multor monezi și echivalează valoarea introdusă cu cea corespunzătoare fiecărei țări.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Luggage Hero

Folositor atât pentru cei care călătoresc doar cu rucsacul, cât și pentru cei care nu au putut evita troler-ul, Luggage Hero face legătură dintre turiști și proprietari de restaurante, cafenele, hosteluri sau alte spații verificate pentru găzduirea propice a bagajelor.

Site-ul permite găsirea celei mai apropiate locații disponibile și taxează depozitarea în funcție de numărul de ore folosit, dar nu mai mult de 8 €/zi. Explorarea orașului va deveni mult mai confortabilă!

Se accesează doar online dintr-un browser.

# Wi-Fi Space

Călătoriile din afara țării vin la pachet și cu un cost suplimentar pentru datele mobile folosite pentru social media sau pentru organizarea unui traseu. Utilizatorii aplicației Wi-fi Space reușesc să reducă acest cost prin folosirea rețelelor Wi-Fi disponibile din apropiere. Sunt incluse atât rețele publice, cât și punctele de acces ale restaurantelor sau hotelurilor care au fost înregistrate de alți utilizatori.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#OpenTable

Pe lângă alegerea restaurantelor din zonă, aplicația OpenTable permite rezervarea locurilor în locația dorită, alegând ora și numărul de persoane care vor servi masa.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Happycow

Vegetarienii, veganii sau cei care au alte tipuri de restricții alimentare se bucură din plin de această aplicație care îi ajută să descopere restaurantele adecvate preferințelor lor din orașul pe care îl vizitează.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#FlightRadar24

Călătorii cu experiență au învățat să anticipeze întârzierile avioanelor cu care călătoresc în funcție de cursele anterioare ale aeronavei. Flight Radar 24 afișează toate cursele comerciale aeriene în timp real și ajută în localizarea aeronavelor și la estimarea timpului necesar pentru aterizarea în aeroportul destinat.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Lounge Buddy

Timpul petrecut în aeroport poate fi foarte obositor, de aceea aplicația ajută utilizatorii să găsească zonele de lounge și afișează tarifele de acces, făcând așteptarea mai comodă sau mai eficientă.

Doar pentru iOS.

#Where is Public Toilet/Flush

Urgențele necesită atenție imediată, de aceea aplicația ghidează utilizatorii către cele mai apropiate toalete publice, ajutându-i să nu mai piardă timpul cerând indicații inconfortabile localnicilor.

Instalează Flush, activează GPS-ul și găsește cea mai apropiată toaletă din cele 190,000 (numărul lor continuă să crească) cu ajutorul aplicației.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Meetup

O parte importantă a oricărei călătorii este interacțiunea cu localnicii, pentru a cunoaște cât mai bine cultura locului vizitat. Pentru a contribui la acest lucru, Meetup aduce împreună oameni cu interese diverse și îi ajută să organizeze întâlniri tematice pentru a schimba idei sau pur și simplu pentru a petrece timp frumos împreună.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Star Walk 2

Cei care aleg să petreacă o noapte în afara orașului și au suficient noroc să se bucure de un cer senin, pot identifica stelele și constelațiile pe care le admiră, pur și simplu îndreptând camera telefonului către ele. Aplicația ajută la identificarea precisă a pozițiilor și numelor corpurilor respective.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Kindle

Indiferent cât de devotat ești cărților tipărite, nu poți nega că atunci când călătorești este mult mai ușor să folosești un Kindle decât să cari cu tine 10 cărți. Deși nu vei putea face schimb de cărți vechi la librăriile locale (care oferă acest serviciu), îți va ușura bagajul.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#SAS Ghid de supraviețuire

Tu nu știi deja să comunici în codul morse? Cum? N-ai habar să faci un foc? Norocul tău că această aplicație a văzut lumina soarelui pentru că dacă ai de gând să te aventurezi în sălbăticie, îți va fi de mare folos. Creată de un fost soldat și instructor SAS, aplicația conține sute de lecții de supraviețuire utile, atât acasă, cât și în mijlocului nicăieriului.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

#FlightAware

Oprește-te din a mai descărca câte o aplicație diferită pentru fiecare călătorie cu avionul! FlightAware te ține la curent cu toate zborurile în timp real, îți trimite notificări și îți arată întârzierile din aeroporturi.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

#TripIt

Nu-i ușor să ții pasul cu toate detaliile atunci când ai făcut un număr însemnat de rezervări la hoteluri și zboruri, de aceea s-a inventat TripIt.

Trebuie doar să redirecționezi mailurile de confirmare către Triplt sau să îi dai acces la inbox-ul tău, iar aplicația va crea pentru tine un traseu simplu care mai conține și o hartă pe deasupra. Genial și magnific sunt două atribute pe care le putem alege pentru a descrie un asemenea ajutor. Ce poți să vrei mai mult? Poate un masaj la picioare după ce ajungi în camera de hotel.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

#AroundMe

AroundMe îți spune unde ești și îți listează băncile, barurile, benzinăriile, spitalele, hotelurile, cinematografele, restaurantele, supermarketurile, teatrele și stațiile de taxi din apropiere. Această aplicație este utilă dacă vrei să vezi un film și extrem de importantă dacă te-ai îmbolnăvit, atunci când ești în străinătate.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Duolingo

Duolingo include 27 de limbi (inclusiv klingoniana) și este alcătuit din lecții de mici dimensiuni și jocuri care te învață cum să citești, să scrii, să înțelegi și să vorbești o limbă străină. Începi cu verbele, expresiile și propozițiile de bază și înveți cuvinte noi în fiecare zi.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

#Yuggler

Această aplicație este o totală binecuvântare pentru cei care călătoresc cu copiii. Dacă ești unul dintre acești fericiți, descarcă Yuggler, descoperă locurile din apropiere create pentru cei mici, primește sfaturi, vezi poze și folosește filtrele pentru a găsi cele mai potrivite lucruri de făcut în funcție de vârstă și afinități.

Momentan valabil doar pentru iOS, dar varianta pentru Android va fi în viitorul apropiat.

#Prey Anti Theft

Una dintre grijile pe care le ai atunci când călătorești și ai un smartphone scump este că acesta poate fi furat sau că poate îl vei pierde. Dacă se întâmplă așa ceva, Prey Anti Theft te ajută să-ți găsești telefonul, să-l blochezi, să declanșezi o alarmă și multe altele. Este o aplicație gratuită, foarte utilă.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#CityMapper

CityMapper include un număr (în creștere) de 36 de orașe și împachetează toate mijlocele de transport disponibile în fiecare dintre acestea. Nu mai ai de ce să pierzi câte-o jumătate de oră ca să-ți dai seama cum să ajungi dintr-un loc în altul, să te rătăcești de circa 10 ori și faci ocolul orașului de nenumărate ori. Este o aplicație simplă a cărei folosire, nu de puține ori, atrage după sine un „excelent” plin de speranță.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

#MAPS.ME

Multora dintre noi ni s-a întâmplat ca în călătoriile noastre să fim puși în situația în care a trebuit neapărat să ne conectăm la internet. Uită de astfel de griji, deoarece MAPS.ME îți oferă hărți, dar offline (doar asigură-te că ai descărcat hărțile de care ai nevoie înainte să pornești în aventură!)

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

#Bonus – First aid

Sperăm să nu ai nevoie vreodată să folosești aplicația. Probabil ai avut parte la un moment dat de un training despre cum să acorzi primul ajutor, dar nu știi niciodată cum reacționezi într-o situație de urgență. Instalează aplicația și vei avea mereu o referință în caz că se întâmplă ceva.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

 

Preluat de la: diez.md