dadwa.jpg
Consiliul Audiovizualului (CA) confirmă, tangențial, informațiile din mass-media din ultimul timp cu privire la intenția postului de televiziune Accent TV de a retransmite emisiunile postului rusesc Pervîi Kanal. Mai mult, potrivit CA, Accent TV dorește să-și schimbe denumirea în Primul Canal Moldova. În prezent, emisiunile Pervîi Kanal sunt retransmise de către postul de televiziune PRIME, proprietarul căruia este ex-liderul democrat, Vlad Plahotniuc, potrivit media-azi.md

Membra CA Lidia Viziru a confirmat pentru Media-azi.md că întreprinderea Telesistem SRL, care deține postul Accent TV, a solicitat, pe 24 iulie 2019, printr-o scrisoare reperfectarea condițiilor la licența de emisie pe care o deține prin schimbarea denumirii postului de televiziune din Accent TV în Primul Canal Moldova și aprobarea noii structuri a serviciului media audiovizual.

Potrivit Lidiei Viziru, în urma examinării solicitării, CA a anunțat postul Accent TV, pe 31 iulie 2019, că pentru aceasta sunt necesare și alte documente suplimentare. „Și aici ne-am referit la contractul cu privire la retransmisiunea, achiziționarea și preluarea programelor realizate de către furnizorul serviciilor media, ce nu se află în jurisdicția Republicii Moldova, încheiat între AO Pervîi Kanal Vsemirnaia Seti și Telesistem SRL. La fel, trebuie prezentat și actul care confirmă dreptul de utilizare a logotipului AO Pervîi Kanal Vsemirnaia Seti, precum și actul care ar confirma utilizarea denumirii și a elementelor de identificare a serviciului media audiovizual Pervîi Canal Moldova, adică sigla”, a afirmat membra CA.

Lidia Viziru a menționat că Consiliul are dreptul să solicite informații suplimentare în asemenea cazuri și că instituția urmează să ia o deciziei după ce Accent TV se va conforma acestor cerințe.

Solicitat de Media-azi.md, administratorul postului de televiziune Accent TV Stanislav Vîjga ne-a răspuns la telefon, dar nu a dorit să comenteze informația respectivă, pe motiv că se află peste hotare.

Preluat de la: diez.md