dimon.jpg
Organizația Fondul de luptă contra corupției” a lui Alexei Navlnîi este anchetată de justiția rusă de „spălare de bani”, potrivit unui comunicat al instituției. Anunțul vine în contextul unui val de proteste masive în Moscova, pe fundalul neadmiterii unor candidați ai opoziției la alegerile locale pentru Duma Orașului Moscova. Potrivit anchetatorilor, persoane având legături cu Fondul de luptă împotriva corupţiei al lui Navalnîi au primit ilegal sume de până la aproape un miliard de ruble (13,8 milioane de euro). Ele ar fi „spălat” apoi aceşti bani cu ajutorul mai multor conturi bancare înainte de a-i transfera în conturile organizaţiei.

Fondul de luptă împotriva corupţiei al lui Navalnîi este la originea multor anchete privind stilul de viaţă fastuos şi corupţia din sânul elitei ruse.

În ultima sa anchetă difuzată joi, organizația a acuzat-o pe adjuncta primarului Moscovei, Natalia Sergunina, că a deturnat miliarde de ruble din bani publici prin gestionarea parcului imobiliar al primăriei. Deoarece Navalnîi era în arest, în locul lui în video au apărut purtătoarea de cuvânt a organizației și alți doi angajați.

Cea mai populară investigație a organizației se referea la Dmitri Medvedev, prim-ministrul Federației Ruse, unde au fost arătate casele și vilele acestuia, dar și diferite scheme de corupție din jurul său, fiind văzute de aproape 31 de milioane de ori.

Preluat de la: diez.md