shutterstock_2209563053.jpg

Puține lucruri sunt mai frustrante decât să aduci acasă un produs nou și să descoperi că eticheta sau autocolantul lasă în urmă un reziduu lipicios greu de îndepărtat. În loc să pierzi timp răzuind sau decojind acest adezivul rămas, folosește una dintre aceste metodele de mai jos.

Tehnica consacrată a Marthei pentru îndepărtarea autocolantelor și etichetelor de pe diverse obiecte implică utilizarea unui uscător de păr.

„Încălzește adezivul și autocolantul se îndepărtează ușor. Acest lucru poate fi făcut pe metal, sticlă, lemn, piatră, orice – cât de simplu,” spune ea.

Apa fierbinte este ideală pentru îndepărtarea reziduurilor de autocolant de pe suprafețe neporoase precum sticlă, plastic, ceramică sau metal.

„Nu folosiți această metodă pe suprafețe sensibile la umezeală excesivă, cum ar fi lemnul netratat,” spune Alicia Sokolowski, președintele și co-CEO al AspenClean.

Alcoolul sanitar este sigur pentru îndepărtarea reziduurilor de autocolant de pe diverse suprafețe, inclusiv sticlă, plastic, metal și ceramică, spune Jennifer Parnell, co-fondator al Humble Suds.

Uleiul de măsline poate fi folosit pentru a îndepărta reziduurile de pe stică și plastic.

„Evitați utilizarea acestei metode pe suprafețe poroase sau pe țesături, deoarece uleiul poate lăsa pete greu de îndepărtat,” spune Sokolowski.

Similar cu uleiul de măsline, uleiul de cocos trebuie utilizat doar pe suprafețe neporoase.

„Evitați orice piatră moale sau materiale nesigilate,” spune Parnell.

Oțetul alb distilat funcționează bine pe majoritatea suprafețelor dure, cum ar fi sticla, plasticul, metalul sau ceramica, spune Sokolowski. Înainte de a-l folosi pe suprafețe vopsite sau lăcuite, testează pe o zonă mică și discretă.

O radieră de cauciuc poate fi folosită pe majoritatea suprafețelor, dar evită utilizarea pe suprafețe texturate sau delicate.

Sursă – https://www.marthastewart.com/how-to-remove-sticker-residue-8654856

Sursă foto – jajam_e / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro