FotoJet.jpg

Leah Mancuso a fost etichetată pentru prima dată ca fiind „plinuță” în clasa a treia. La 35 de ani, ea povestește pentru Business Insider cum a fost supraponderală toată viața ei până în urmă cu doi ani. Atunci, ea a decis să înceapă bătălia cu kilogramele în plus.

Momentul decisiv a fost o excursie de familie la Disneyland în martie 2022, care s-a dovedit a fi departe de a fi magică. La 176 de kilograme, Leah a găsit dificil să se deplaseze, a avut o migrenă și a trebuit să petreacă majoritatea zilei așezată, singură. Acesta a fost momentul în care și-a dat seama că trebuie să schimbe ceva. Leah a început cu mici modificări în dieta și stilul său de viață, menținându-se consecventă, iar kilogramele au început să dispară. Acum, cântărește 85 de kilograme și, ca fotograf stabilit în Scottsdale, Arizona, se simte ca o nouă persoană.

„Acum am libertatea de a alege ce vreau să fac, fără ca mărimea corpului meu sau rezistența limitată să facă această alegere pentru mine. Și asta este de neprețuit,” a spus ea pentru Business Insider.

Într-o perioadă în care mulți oameni care se luptă cu pierderea în greutate recurg la medicamente de slăbit, Leah și-a împărtășit povestea pentru a încuraja dezvoltarea unui stil de viață sănătos fără medicație, așa cum a reușit și ea.

Leah a fost întotdeauna supraponderală. Obținerea permisului de conducere în adolescență a jucat un rol major în creșterea în greutate, având libertatea de a mânca fast food oricând dorea. A absolvit liceul cântărind aproximativ 136 de kilograme și a mai adăugat 45 de kilograme în următorii 14 ani.

Deși a încercat diverse planuri de dietă, Leah recâștiga întotdeauna greutatea pierdută. Până în martie 2022, o zi obișnuită de mâncare începea cu o cafea de la Starbucks, o brioșă cu afine și o merdenea cu brânză la micul dejun. Pentru prânz și cină, opta pentru mâncare fast food.

„Nu depuneam niciun efort sau gând în ceea ce mâncam, cu excepția a ceea ce voiam să mănânc,” a spus ea, și se mișca cât mai puțin posibil.

Excursia la Disneyland a fost un punct de cotitură. Devenind mătușă a fost „cea mai mare bucurie” a vieții ei, iar când familia ei a invitat-o la Disneyland, a acceptat. Însă, după câteva ore, a avut o migrenă severă, picioarele și spatele o dureau și transpira abundent. A petrecut jumătate din zi singură, la o masă, încercând să nu vomite.

La întoarcerea acasă, Leah a decis că nu mai vrea să trăiască așa. A început să facă mici modificări, consumând un aliment nutritiv pe zi – primul fiind ouăle. A început să se miște zilnic, chiar dacă doar stând în picioare 10 minute era dificil. Leah a adoptat o abordare treptată, construindu-și obiceiuri sănătoase. A progresat de la mersul pe loc în curtea din spate la plimbări de 30 de minute și un obiectiv zilnic de 8.000 de pași. Pe măsură ce s-a îmbunătățit, a început să practice înotul și pickleball-ul.

În decembrie 2023, Leah s-a întors la Disneyland, cu aproape 90 de kilograme mai puțin. A fost „uimitor,” a spus ea.

„Acum pot merge undeva fără a fi împovărată de corpul meu sau de nivelul meu de energie.”

Leah se concentrează acum pe menținerea greutății și pe menținerea unui stil de viață sănătos.

„Nu am o greutate țintă. Nu încerc să ajung la o anumită mărime sau să fiu foarte subțire. Vreau doar să mă simt bine în corpul meu și să pot face toate lucrurile pe care vreau să le fac.” a mai spus ea.

Sursă – https://www.businessinsider.com/woman-lost-200-pounds-walking-eating-healthy-food-day-2024-6

Sursă foto – Facebook

Preluat de la: csid.ro