haine-calcate-scaled.jpg

Câteva lucruri sunt mai frustrante decât să scoți din dulap tricoul sau pantalonii tăi preferați și să constați că sunt prea șifonați pentru a-i purta. Atunci când se întâmplă asta, nu căuta altceva de îmbrăcat. În schimb, folosește una dintre următoarele metode infailibile pentru îndepărtarea cutelor de pe hainele tale. 

Iată câteva tehnici pe care oricine le poate aplica acasă, chiar dacă nu are un fier de călcat sau un aparat de călcat cu abur.

Dacă nu ai un fier de călcat, un aparat de călcat cu abur este următoarea cea mai bună opțiune, unii spun că este chiar mai bună. Aparatele de călcat cu abur funcționează prin producerea de abur fierbinte care pătrunde în țesătură, relaxând fibrele și eliminând cutele. Ele sunt mai blânde cu țesăturile delicate în comparație cu fierul de călcat și sunt ușor de utilizat, dar s-ar putea să nu ofere o finisare la fel de bine definită ca cea a călcării clasice. 

Căldura de la uscătorul tău este, de asemenea, o modalitate eficientă de a îndepărta cutele. Atunci când folosești uscătorul, evită umplerea excesivă a mașinii, deoarece hainele au nevoie de spațiu pentru a se mișca în jur pentru a se îndepărta corect cutele. Verifică întotdeauna eticheta hainei tale și selectează un ciclu de uscare potrivit pentru tipul de țesătură.

Uneori tot ce îți trebuie pentru a netezi cutele de pe hainele tale este un vas cu apă fierbinte. Aburul de la vasul cu apă fierbinte ajută la eliminarea cutelor similar cu un aparat de călcat cu abur. 

Deși folosirea aburului de la duș pentru îndepărtarea cutelor nu este la fel de eficientă ca alte metode, căldura poate totuși să le reducă. Această tehnică este cea mai potrivită pentru țesături mai subțiri și mai ușoare. Iată cum să faci asta:

Poți prepara un amestec pe care să-l folosești acasă. Apa și balsamul de rufe sau oțetul ajută la relaxarea fibrelor de țesătură, făcând cutele mai ușor de îndepărtat. Va trebui să testezi spray-ul pe o zonă mică mai întâi pentru a te asigura că este compatibil cu țesătura.

Combinația de căldură și umezeală ajută la relaxarea țesăturii și la îndepărtarea cutelor. Dar ai grijă să nu aplici prea multă căldură pentru a evita deteriorarea țesăturii.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă metodă de a curăța grătarul ars. Secretul care îl va face ca nou

Preluat de la: csid.ro