intarzie-menstruatia.jpg

Sunt momente în care evenimentele importante din viața noastră sau vacanțele mult așteptate să coincidă cu perioada menstruală și să ne fure tot entuziasmul. Dar află că există și trucuri naturale care-ți întârzie menstruația și, în felul acesta, nu mai este nevoie să te gândești la durerile și crampele care obișnuiesc să-ți strice dispoziția.

Oțetul de mere este un remediu natural eficient pentru a face menstruația să întârzie și, mai mult, ameliorează și simptomele premenstruale. Tot ce trebuie să faci este să consumi oțet diluat în apă cel puțin o săptămână înainte de menstruație.

Aceasta este una dintre cele mai vechi metode care ajută la întârzierea menstruației. Consumă sucul de lămâie în cantități moderate pentru a amâna menstruația. Cercetările arată că citricele ajută în acest sens. Dacă optezi pentru această tehnică, amestecă două linguri de suc de lămâie cu apă sau ceai fără zahăr.

Consumul de apă cu gelatină o dată pe zi, timp de 3-4 zile, te poate ajuta să-ți amâni menstruația. Ai grijă însă, pentru că gelatina consumată în exces poate produce indigestie și balonare.

Ceaiul de scorțișoară ajută la amânarea menstruației, reduce inflamațiile, crampele menstruale și ameliorează sângerarea abundentă. Este un remediu miraculos, fără efecte adverse.

Pepenele roșu este bogat în nutrienți. Dulce, suculent, acest fruct cu pulpă este un remediu excelent pentru amânarea menstruației. Consumă un bol de pepene roșu proaspăt și rece cu șapte zile înainte de menstruație.

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro