femeie-care-isi-roade-unghiile.jpg

Îți rozi unghiile? Pe lângă faptul că este complet dezgustător și cea mai eficientă modalitate de a transporta germenii direct în gură, rosul unghiilor poate distruge patul unghial și te poate face mai vulnerabil la infecții.

Unghiile și cuticulele se unesc pentru a acționa ca bariere, protejând cea ce este sub ele de lumea exterioară. Saliva, care este o enzimă digestivă și este destinată să descompună alimentele, dizolvă unghiile și pielea cuticulelor, făcându-le slabe și fragile. Cu o barieră suboptimală, ciupercile, drojdiile și bacteriile pot invada organismul prin zona din jurul unghiilor și pot cauza infecții. 

Iată câteva sfaturi susținute de experți care te vor ajuta să-ți ții mâinile departe de gură:

Vei dori să le protejezi pentru că ai cheltuit bani pe ele. În plus, vor arăta frumos și îți poți cumpăra un inel superb de purtat pe degetele tale frumoase și vei fi și mai motivată să nu-ți mai rozi unghiile.

Acest lucru face mai dificil rosul unghiilor. 

Cu mâini netede, există mai puține porțiuni uscate de smuls sau ros. În plus, cremele au, de cele mai multe ori, un gust neplăcut. Aceasta metodă funcționează ca un semnal de alarmă pentru persoanele care își rod unghiile din reflex.

Dacă este energia anxioasă cea care te face să rozi sau să smulgi pielițele, redirectioneaz-o. Exemple: ținerea sau învârtirea unui pix sau folosirea unui spinner pot da rezultate.

De obicei, când îți rozi unghiile o faci pentru că ești pierdut în gânduri, astfel că fiind conștient de acest gest, îți va permite să alegi să nu o faci. Sau îți dai seama că ești nervos sau agitat și te poți ocupa de ceea ce te face să te simți astfel.

Sursă foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro