par-lung-si-sanatos.jpg

De la păr la piele, corpul nostru reflectă constant starea noastră internă de sănătate. Există multe semne care dezvăluie ce se întâmplă în interior și totul începe cu dieta și se termină cu gestionarea stresului. Iată 10 trucuri pentru un păr mai lung și mai puternic:

Asta înseamnă proteine organice, legume, cereale, legume, pește, nuci și semințe. Dacă ai dificultăți în a pregăti rețete echilibrate din punct de vedere nutrițional, folosește o aplicație pentru a te ajuta să creezi planuri de masă dedicate și să te asiguri că vitaminele și mineralele esențiale de care ai nevoie pentru a-ți menține părul lung și puternic sunt incluse.

Da, mănâncă-le la fiecare masă. Există chiar și modalități inteligente de a le strecura chiar și în micul dejun!

În fiecare zi timp de 3 luni. Asigură-te că acesta conține iod, zinc și seleniu – sunt excelente pentru creșterea părului.

Aminoacizii din proteine lucrează pentru a construi celulele puternice ale părului, în timp ce grăsimile bune hrănesc aceste celule, făcând ca părul tău să arate strălucitor la exterior. Deci, mănâncă!

Nivelul scăzut de fier poate fi cauza ruperii părului tău. Cere medicului de familie un test de sânge și verifică dacă nivelurile tale de feritină sunt în jur de 70. Pentru a-ți crește nivelul de fier, consumă mai multe legume verzi și bucură-te de carne roșie de două ori pe săptămână sau investește într-un supliment de înaltă calitate.

Această vitamină stimulează producția de colagen, care menține părul gros și puternic. Surse bogate în vitamina C includ fructe citrice, ardei gras, căpșuni și legume verzi.

Da, acest lucru poate suna ciudat, dar fructele și legumele galbene și roșii cresc nivelul de beta-caroten, care se transformă în vitamina A în corp pentru a stimula sănătatea scalpului.

Sau caută o formulă bogată în minerale pentru a rezolva problemele de cădere a părului. Iodul și zincul sunt două minerale comune în care tindem să avem deficiențe și pot fi foarte importante pentru sănătatea generală și creșterea părului, deci încearcă să le adaugi în rutina ta zilnică.

Pentru un păr mai puternic și mai sănătos, încearcă să faci exerciții de reducere a stresului în fiecare zi.

Nivelurile scăzute de T3 (hormonul tiroidian activ) pot cauza căderea părului. Dacă bănuiești că aceasta ar putea fi problema, verifică-ți nivelurile de T3 și susține-ți tiroida cu ajutorul medicului tău.

Sursă foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro