pexels-rodnae-productions-5616192-scaled-1.jpg

O relație toxică reprezintă o relație nefavorabilă pentru noi sau pentru ceilalți. Orice relație sănătoasă are la bază respectul reciproc, admirația și răbdarea. În cazul unei relații toxice, prevalează o atmosferă încărcată, tensionată, plină de reproșuri, conflicte și neînțelegeri. 

Însă, te-ai gândit vreodată că problema s-ar putea să fie la tine? Dacă ai evitat auto-analizarea comportamentului într-o relație de frică lucrurilor pe care ai putea să le descoperi, probabil știi deja răspunsul.

Această obsesie bolnăvicioasă de a-ți controla partenerul, de a-i controla acțiunile, semnifică doar dorința de a garanta siguranța, dar în nici într-un caz iubire.

De asemenea, împachetarea criticilor în glume poate denotă faptul că nu vrei să îți ajuți partenerul, ci doar să îți faci cunoscută starea de iritabilitate.

Deși dependența de partener poate fi benefică într-o anumită măsură, deoarece încurajează încrederea și legătura intimă din cadrul relației, a face totul împreună ar putea duce la probleme pe termen lung. Astfel, îți poți copleși partenerul, fără că măcar să îți dai seama de asta.

O persoană care trebuie să aibă în mod constant ultimul cuvânt își vede relația că pe un joc de putere sau că pe o competiție, nu este ancorată cu adevărat în relație.

Un cuplu solid funcționează că o echipă, trebuie să depună efort constant și să își ofere înțelegere reciprocă.

Dacă în momentele în care partenerul îți povestește despre cât de grea i-a fost ziua, iar tu, în loc să îl susții, să îl încurajezi, îl rspingi, ești indiferentă, ai putea să te autosabotezi. Și să îți sabotezi și relația în care te afli.

Chiar dacă sunteți într-o relație longevivă și ai așteptarea că el să te cunoască suficient de bine pentru a-și da seama cum te simți, nu este de datoria lui să facă pe psihologul.

Citește și: 5 semne care îți arată că ai o relație toxică cu tine însăți și ce e de făcut

FOTO: PEXELS

Preluat de la: csid.ro