piele-stralucitoare-fara-machiaj.jpg

Dacă ai decis că este momentul să porți mai puțin machiaj, dar nu vrei să ai de suferit la capitolul look strălucitor, iată care sunt trei dintre lucrurile care te vor ajuta să ai o piele strălucitoare fără să mai apelezi la produse de make-up:

O strălucire care vine din interior este un termen de beauty care semnifică o piele care are o barieră de hidratare sănătoasă. Aceasta reprezintă straturile exterioare ale pielii responsabile pentru reținerea apei, a hrănirii și a respingerii iritanților din aer pentru a nu pătrunde în piele și a crea probleme. Dacă fața ta este uscată, roșie sau solzoasă, asta înseamnă că ai o barieră de hidratare deteriorată. Când se întâmplă asta, pielea ta dezvoltă fisuri mici, invizibile, care permit pierderea apei, ceea ce va duce la dispariția strălucirii naturale. 

Din fericire, îngrijirea potrivită poate restabili o barieră de hidratare deteriorată, precum și luminozitatea tenului tău. În primul rând, oprește utilizarea retinoizilor și a oricărui produs cu exfolianți până când orice semn de uscăciune sau iritație dispare. Folosește o cremă hidratantă de zi cu acid hialuronic, care reține până la 1.000 de ori greutatea sa în apă pentru o hidratare maximă. Aceasta va „umple”, de asemenea, pielea, astfel încât să pară netedă și cu o strălucire subtilă frumoasă. Noaptea, aplică o cremă pentru față care conține ceramide, o componentă de bază a barierei de hidratare. 

Există un motiv pentru care atât de mulți dermatologi recomandă utilizarea zilnică a unui ser cu vitamina C pentru toate tipurile de piele: acest antioxidant puternic este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru stimularea strălucirii, uniformizarea tonului pielii și estomparea petelor pigmentare. Caută o formulă care conține acid l-ascorbic sau ascorbat de tetrahexildecil  – forme mai stabile de vitamina C – într-un recipient cu pompiță (pentru a conserva cel mai bine puterea ingredientului).

Pentru iluminare instantanee, aplică  un ser sau o cremă iluminatoare cu particule perlate, care creează un luciu sănătos împreună cu un efect de estompare care face ca tonul pielii să pară mai uniform.

Câteva minute de masaj delicat al feței îmbunătățesc circulația sângelui și ajută la eliminarea excesului de lichid, ceea ce poate face ca pielea să pară mai fermă. Înainte de a începe, aplică un ulei de masaj sau un ser, ca să nu riști să îți agresezi pielea în timpul masajului. Folosește-te de un instrument de masaj sau de mâini, dar ai grijă ca masajul să fie întotdeauna în sus, nu în jos, pentru un efect de ridicare. Pune pe piele o cantitate moderată de presiune, suficientă pentru a pune sângele în mișcare, dar nu atât de mare încât să îți agresezi pielea. 

Sursă foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro