MG_2377-copy.jpg
La 21 octombrie, curent, IP Compania Teleradio-Moldova a lansat prima platformă digitală din Republica Moldova cu conținut multimedia pentru copii. Crearea acestei surse informaționale, educative și distractive, în conformitate cu preferințele și necesitățile de consum de produse multimedia ale grupului-țintă, a fost posibilă datorită parteneriatului cu Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, prin intermediul proiectului „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova”.

Misiunea platformei este de a informa, educa, distra publicul țintă prin crearea unui mediu unde copiii să se angajeze într-un proces educativ și de socializare, prin oferirea unei game diverse de conținut, știri pe înțelesul copiilor, informații unice, utile și interactive cu o poziție sustenabilă în mediul online și subiecte specializate din diverse ramuri ale activității umane într-o manieră adaptată și interesantă.

Platforma web https://zuper.md/ poate fi accesată în siguranță oriunde și oricând. Ea conține produse multimedia pentru copiii de la cinci la 10 ani și le oferă posibilitatea de a petrece eficient timpul în mediul online, având acces la un spectru larg de emisiuni audio-video educative și de divertisment, precum și la un șir de jocuri intelectuale. În același timp, copiii pot participa la concursuri și la crearea emisiunilor.

Educativă, prietenoasă și interactivă, platforma Zuper.md conține materiale realizate în conformitate cu recomandările psihologilor și pedagogilor, fiind ajustate la necesitățile de cunoaștere ale copiilor de la cinci la 10 ani. Produsele multimedia sunt create în manieră accesibilă, contribuind la dezvoltarea spiritului creativ și critic și la socializarea copiilor prin promovarea educației interculturale, promovarea valorilor general umane precum bunătatea, empatia, toleranța, dreptatea și libertatea.

<!–

–> <!–

–>

Platforma va asigura accesul copiilor la o diversitate de servicii multimedia ce satisfac necesitățile informaționale, educaționale și recreative ale grupului țintă și va constitui o resursă în activitatea pedagogică și cea educațională, creând un mediu online de educație multiculturală și de dezvoltare a abilităților de utilizare eficientă a noilor tehnologii. 

Compania Teleradio-Moldova reafirmă respectarea riguroasă a prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, a Codului deontologic al jurnaliștilor din Republica Moldova și a altor acte normative interne ale TRM, acordând o atenție sporită protecției și promovării drepturilor copiilor. În același timp, declară că își organizează activitatea în strictă conformitate cu Convenţia cu privire la Drepturile Copilului, contribuind direct la respectarea și implementarea articolului 13 care dispune: „Copilul are dreptul la libertatea de exprimare; acest drept cuprinde libertatea de a căuta, de a primi şi de a difuza informaţii şi idei de orice natură, indiferent de frontiere, sub formă orală, scrisă, tipărită sau artistică ori prin orice alte mijloace, la alegerea copilului”.   

Radiodifuzorul public național are misiunea de a informa, educa și distra, luând în calcul preferințele de consum și mijloacele de informare ale audienței. Grupul țintă al acestei platforme este o generație care nu este orientată spre consumul produselor mediatice ale radiodifuzorului public. Astfel, prin crearea acestei subdiviziuni, TRM investește în crearea de conținut și experiențe unice pentru copiii din Republica Moldova, fiind conectată cu viitorii consumatori media. Iar toate acestea au devenit posibile prin susținerea proiectului „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova” al Consiliului Europei.

Mai multe vedeți pe pagina de Facebook: Zuper.

Preluat de la: diez.md