ipiccy_image-6.jpg
Dorul nu are pașaport și călătorește oriunde fără vize. Atunci când de ceva timp ești plecat(ă) peste hotare, orice îți poate aminti de casă, iar limba română auzită undeva întâmplător pe stradă, aroma unei fripturi iată-iată scoasă de pe foc sau o frunză îngălbenită căzută din copac fix ca în curtea casei părintești, inevitabil îți mângâie inima. În acest context, pentru a alina dorul și dorințele gastronomice, am identificat mai multe orașe ale lumii, în care puteți merge la un local moldovenesc și savura o zeamă ca la mama acasă, cu plăcințele cu brânză de vaci și verdețuri, și neapărat o mămăligă cu mujdei. 


Restaurantul moldovenesc de la Boston

Restaurantul de la Boston

În orașul american Boston a fost deschis primul restaurant moldovenesc. Inițiativa a fost din partea lui Artur și Sandra Andronic, un tânăr cuplu de moldoveni din Republica Moldova.

În vara anului 2015, #diez a scris despre povestea localului cu iz moldovenesc, care urma să fie deschis în Boston, unul dintre cele mai vechi orașe din America.Toți oaspeții restaurantului pot gusta din bucatele tradiționale precum zeamă de casă, mămăligă, friptură, plăcinte, sarmale, iar la desert, delicioasa tartă „Guguță”.

Găsiți mai multe detalii, AICI.

<!–

–> <!–

–>

Restaurantul moldovenesc din China cu platou Michelin

Restaurantul moldovenesc din China

Anterior, v-am povestit că în China există un restaurant cu specific moldovenesc, ai cărui patroni sunt trei moldoveni. Acest local a apărut în orașul Guangzhou în anul 2017, iar ieri, acesta a fost premiat din nou cu platoul Michelin.

În 2019, restaurantul a obținut recunoașterea pe piață primind primul premiu de la Michelin. Anul acesta însă, premiul a fost reconfirmat chiar și pe timp de pandemie, acest lucru însemnând că platoul Michelin este oferit localurilor care respectă și mențin standardele de calitate și care gătesc mâncăruri deosebite.

Găsiți detalii, AICI.

Restaurantul moldovenesc din Thailanda

Photo Credit: Facebook/Moldova Phuket

Moldova Phuket este un restaurant cu specific moldovenesc care a fost deschis recent în Thailanda. Pe lângă faptul că în restaurant veți găsi cele mai savuroase bucate din bucătăria moldovenească, pe pagina de Facebook, restaurantul explică inclusiv semnificația și proveniența fiecărui tip de mâncare.

Prin urmare, dacă ați ajuns în Thailanda, nu ezitați să treceți pe la Moldova Phuket.

Restaurant moldovenesc în New York

Dragostea pentru mâncarea tradițional moldovenească a ajuns și la New York. Aici, de asemenea, veți găsi un restaurant drăguț care poartă numele Moldova și unde se servesc în exclusivitate bucate delicioase, uneori condimentate cu muzică live.

Dacă vreți să faceți o vizită gastronomică în Moldova, fără a vă părăsi continentul American, puteți să găsiți mai multe detalii despre restaurant, AICI.

Restaurant moldovenesc la Orlando, Florida

Photo Credit: Veranda Restaurant

Vă aflați la Oralndo? Bucătăria moldovenească a ajuns și aici. Prin urmare, dacă vi s-a făcut gust de o mămăligă aromată, tăiată cu ața, programați-vă o zi în care să treceți și să încercați deliciile bucătăriei moldovenești.

Da, restaurantul servește inclusiv zeamă de casă, cu tăiței subțiri și pătrunjel proaspăt. Detalii, AICI.

Me Dor de la Seattle

Photo Credit: Me Dor

O denumire atât de simbolică și un sentiment atât de cunoscut – dorul. Cel puțin, dacă sunteți stabiliți la Seattle veți putea să vă alinați dorul pentru gastronomia moldovenească. Aici veți găsi sarmale aromate, friptură delicioasă, zeamă gustoasă și multe alte poziții din bucătătia din Moldova.

Detalii, AICI.

Restaurant moldovenesc de la Londra

Photo Credit: Restaurantul Moldova de la Londra

Cartofi copți cu unt, sâmtănă și mărar la Londra? Nu e un vis desprins de realitate. La Londra, găsiți un restaurant moldovenesc de bucatele căruia și ospitalitatea gazdei veți rămâne plăcut surprinși.

Găsiți AICI mai multe detalii despre local.

Restaurant moldovenesc de la Madrid, Spania

Photo credit: Facebook/Restaurant Moldova, Madrid

La Madrid vă puteți alinta paleta gustativă cu bucate moldovenești. Dacă vi s-a făcut dor de niște mămăligă, friptură sau chiar răcitură, cu siguranță le găsiți aici. Restaurantul și-a sistat activitatea în perioada pandemiei din cauza restricțiilor, dar în prezent activează în regim obișnuit, iar bucătarii nu obosesc să gătească cele mai gustoase poziții din bucătăria moldovenească.

Detalii, AICI.

Restaurantul Moldova din Mérignac, Franța

Photo Credit: Facebook/Moldova Restaurant Bar

Cu siguranță, la capitolul bucate delicioase Franța se regăsește pe primele poziții, însă, uneori, nimic nu poate fi mai gustos decât ceva ce îți amintește de copilărie, de momentr plăcute sau de țara natală. Pentru că dorul trebuie alinat ori de câte ori apare, am găsit și în Franța un restaurant moldovenesc, în care savoarea bucatelor e ca la mama acasă.

Detalii, AICI.

Restaurantul Moldova din Toronto, Canada

Photo Credit: TripAdvisor/Moldova Restaurant

„E un restaurant simplu, cu mai mulți angajați foarte drăguți. În meniu veți găsi mâncare moldovenească, ucrainească, rusească, georgeană și armeană”, este unul dintre comentarii de pe Tripadvisor despre restaurantul moldovenesc din Toronto. Nota restaurantului de de 4,5, respectiv, dacă alegeți să mergeți acolo, nu veți regreta pentru că veți mânca gustos și veți avea parte de multă ospitalitate din partea angajaților.

Detalii, AICI.

Lista se actualizează, prin urmare, dacă mai știi orașe în care sunt restaurante moldovenești, te îndemnăm să ne lași un link în comentarii. 

 

Preluat de la: diez.md