Google-Doodle-Ziua-Copilului.jpg
Google marchează Ziua Internațională a Copilului cu un Doodle special ce semnifică bucuria și veselia de a fi copil. Ziua Copilului este un eveniment internațional celebrat în aproape 50 de țări din lume. 

În final, Google nu a putut rata ocazia pentru a ne atrage atenția că azi este Ziua Internațională a Copilului. Doodle-ul nu este unul interactiv, dar e suficient de colorat încât să-ți transmită ideea de joc și bucurie.

Google-Doodle-Ziua-Copilului

Ziua Internațională a Copilului a fost proclamată cel dintâi de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în 1925, iar apoi în 1954, 20 noiembrie a fost declarată Ziua Universală a Copilului. Tot în acest an UNICEF a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să sărbătorească „Ziua Copilului” (Universal Children’s Day).

Ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă astăzi este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949). Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Naţiunilor Unite.

Turcia a fost printre primele țări din lume care a celebrat Ziua Copilului în 1920. În acel an însă, evenimentul a avut loc pe 23 aprilie, în loc de 1 iunie, ca în prezent.

Părinții vor sta astăzi alături de odraslele lor, asta pentru că Guvernul Republicii Moldova a declarat ziua de 1 iunie, zi liberă pentru toți bugetarii. Cu toate acestea, părinții vor trebui să recupereze această zi cu ziua de sâmbătă 23 iunie.

Preluat de la: diez.md