main-14.jpg
În acest an, Republica Moldova va fi prezentată la Eurovision de către trupa Zdob și Zdub și Frații Advahov. Aceștia au fost aleși de către juriu învingătorii concursului național cu piesa „Trenulețul”. Totodată, țara noastră se află printre favoriți, clasându-se pe locul 8 conform unui sondaj printre fanii concursului muzical.

Vedeți mai jos care este clasamentul preferințelor la momentul actual.

În acest top sunt incluse doar piesele care au fost lansate oficial. Respectiv, din cele nouă piese care au fost înregistrate la Eurovision 2022, Moldova se află pe locul 8. Acest top se poate schimba odată cu lansarea celorlalte piese.

My Eurovision Scoreboard este prima aplicație care iți permite să notezi toate piesele Eurovision într-o variantă nouă și interactivă. O aplicație pentru fanii Eurovision, creată de un dezvoltator IT din român, pentru fanii din lumea întreagă.

E de menționat că Zdob și Zdub merge pentru a treia oară la acest concurs din partea țării noastre, trupa fiind și cea care a realizat debutul Moldovei în cadrul acestei competiții.

Mai jos puteți audia piesa învingătoare în concurs.

Aici puteți vedea care au fost prestațiile trupei în cele două finale a concursului muzical.


Dacă sunteți curioși ce concurenți au fost în acest an, aici puteți vedea lista celor 28 de piese care au fost prezentate în fața juriului pentru a putea să ne reprezinte țara la Eurovision 2022.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, va fi a 66-a ediție a concursului și se va desfășura la Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, asta după ce Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Anul trecut, Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa Sugar și s-a clasat pe locul 13.

Preluat de la: diez.md