accelerator.jpg
În pofida schimbărilor la nivel economic și social, programul XY Accelerator powered by Tekwill continuă să lucreze cu echipele selectate. Din acest motiv, mentorii și partenerii programului anunță deschiderea aplicărilor pentru ediția a doua care se va desfășura în perioada septembrie-decembrie 2020.

Chiar dacă toată comunicarea cu echipele a trecut în regim online, procesul de mentorat continuă. Două echipe deja au primit investiții și sunt în plină activitate alături de mentorii și partenerii programului. Una dintre cauzele finanțării lor a fost faptul că ambii fondatori au reușit într-un timp scurt să-și schimbe produsele pentru necesitățile actuale ale pieței, și anume compania Woop.ly a creat o boxă de dezinfectare cu lumină UVC pe interior, iar compania Telepotravel a dezvoltat o platformă online cu tururi în cele mai neexplorate zone ale Moldovei.

XY Accelerator incubează startup-uri prin acordarea unui ajutor operațional aprofundat. Programul dezvoltă companii de la zero în piețe cu mare potențial prin folosirea unor procese dovedite și utilizarea rețelei extinse de contacte.

Aplicările sunt deja deschise, iar cei care vor veni cu cele mai inovative idei vor fi selectați pentru etapa interviurilor, perioada căreia va fi anunțată de către partenerii programului.

Companiile selectate vor beneficia de câte 8 000 USD în formă financiară pentru acoperirea costurilor salariale, marketing, alte operațiuni și mentorat în valoare de 5 000 USD, în schimbul a 8 % din cota-parte a companiei.

Echipa de parteneri din spatele Acceleratorului XY este compusă din Traian Chivriga, Olga Melniciuc și Alexandru Lebedev.

Pentru a participa la cea de-a doua ediție a programului XY Accelerator powered by Tekwill, este necesar să completezi formularul de aplicare.

Amintim că prima ediție a programului a început pe 10 martie și este în plină desfășurare, partenerii și mentorii programului continuând să lucreze cu echipele acceptate în program prin intermediul ședințelor online organizate zilnic. Mai multe detalii aici.

Pentru a fi la curent cu toate actualizările programului, urmărește pagina de Facebook și pagina web.

***

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali. Proiectul „Tekwill” sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Preluat de la: diez.md