ceasca-de-ceai.jpg

Secretul ceaiului perfect, conform lui Michelle Francl, profesor de chimie la Bryn Mawr College, citată de theguardian.com, constă într-un strop de sare și stoarcerea energică a plicului de ceai.

Chimista, care a analizat lucrări de cercetare și texte antice care datează de peste 1.000 de ani, a documentat aceste experimente în noua sa carte, ”Steeped: The Chemistry of Tea.”

Francl sugerează utilizarea de cești scunde și robuste, deoarece au o suprafață mai mică, astfel că mențin ceaiul mai cald. Este crucial să preîncălzești ceașca sau ceainicul, spune ea: căldura crește cantitatea de cafeină și antioxidanți eliberați, ceea ce, conform ei, creează compuși aromatici vitali.

Dacă preferi ceaiul în stil britanic, cu lapte, Francl a descoperit că laptele ar trebui adăugat după ce se toarnă ceaiul. De asemenea, laptele ar trebui să fie încălzit.

În plus, esențial pentru o ceașcă perfectă de ceai este utilizarea de pliculețe de ceai mai mari care permit frunzelor de ceai să se miște, menținându-le în contact cu apa – deși ideal ar fi să folosești frunze de ceai vrac.

„Cercetările arată că dimensiunea plicului contează cu adevărat, nu forma, dar unele forme îți oferă mai mult spațiu”, susține Michelle Francl.

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro