md-duran-1VqHRwxcCCw-unsplash.jpg

Ambasada Republicii Turcia anunță lansarea programului de burse pentru studii superioare de licență, masterat și doctorat „2024 Türkiye Scholarships”. Prin intermediul acestei oportunități, aveți ocazia să studiați la unele dintre cele mai prestigioase universități din Turcia. Programul își propune să construiască o rețea de viitori lideri angajați, să consolideze cooperarea între țări și înțelegerea reciprocă între societăți.

Multe programe din universitățile turcești sunt predate în limba turcă. Cu toate acestea, unele departamente și instituții pot oferi programe în limba engleză sau în alte limbi. Candidații care doresc să studieze în astfel de programe trebuie să fie capabili să furnizeze un certificat de competență lingvistică acceptat la nivel internațional. (TOEFL sau alte certificări echivalente). Majoritatea acestor programe necesită rezultate ale testelor internaționale de admitere (GRE, GMAT, SAT). Candidații pot verifica limba de predare în timp ce aleg programele din sistemul de aplicare.

Candidații care urmează studii superioare de licență și posedă calificări internaționale, cum ar fi SAT sau GCSE, în loc de scoruri la examenele naționale, vor trebui să furnizeze calificările minime necesare pentru a finaliza școala secundară, conform acestor examene internaționale.

Toți bursierii programului care nu dețin certificatul de nivel C1 pentru competență în limba turcă (inclusiv cei care urmează programe în limba engleză sau în alte limbi) trebuie să participe la un curs de limbă turcă, timp de un an și să obțină certificatul de nivel C1 până la sfârșitul anului universitar.

Bursele „Türkiye Scholarships” includ sprijin financiar, taxă de școlarizare, cazare și asigurări de sănătate. De asemenea, oferă stagii universitare și facilități academice, sociale și culturale la toate nivelurile de învățământ superior.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md