shutterstock_1702858801.jpg

Fumul de țigară este neplăcut în orice context, mai ales când acesta rămâne încorporat în lucrurile din locuință. Avem nevoie de aer curat și proaspăt, astfel că aceste soluții îți pot veni în ajutor.

Plantele de apartament nu doar înfrumusețează spațiul, ci și contribuie semnificativ la purificarea aerului, eliminând mirosurile neplăcute și substanțele nocive. Aloe vera, filodendronul, pothosul și planta șarpe sunt doar câteva exemple de plante care pot face minuni în casa ta. Cu toate acestea, este important să verifici dacă aceste plante sunt sigure pentru animalele de companie înainte de a le aduce în locuință. Scăparea de mirosul de țigară nu este o sarcină ușoară, dar cu ajutorul acestor plante, poți îmbunătăți considerabil calitatea aerului din casa ta.

Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale de purificare a aerului, eliminând formaldehida și benzenul. Aceasta este ușor de cultivat, necesită puțină apă și se bucură de lumină solară variată. Plasarea unei plante de aloe vera în casă nu doar că adaugă un element decorativ, dar contribuie și la îmbunătățirea calității aerului.

Filodendronul este o altă plantă excelentă pentru a scăpa de mirosul de țigară. Aceasta elimină substanțele chimice nocive din aer, cum ar fi formaldehida. Ușor de întreținut, filodendronul prosperă în zone umbroase, atâta timp cât primește puțină lumină solară.

Planta pothos este perfectă pentru eliminarea ozonului și a altor substanțe chimice precum formaldehida, benzenul, xilenul și toluenul. Aceasta se descurcă foarte bine în condiții de lumină solară redusă și la temperaturi mai scăzute, fiind ideală pentru garaje sau camere apropiate de garaj.

Conform studiului NASA Clean Air Study, planta șarpe este una dintre cele mai eficiente în eliminarea mirosului de țigară și a poluanților din aer. Aceasta nu necesită multă apă și poate prospera atât în interior, cât și în exterior. Este ușor de întreținut, fiind ideală pentru cei care nu au mult timp pentru îngrijirea plantelor.

Sursă – https://intekclean.com/2020/10/15/the-five-best-plants-for-killing-cigarette-smells/

Sursă foto – Followtheflow / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro