shutterstock_2132006097.jpg

Cu siguranță ai observat și tu buzunarul mic de pe blugii tăi și te-ai întrebat la ce servește el, de fapt. Se pare că rolul micului buzunar era unul foarte util acum sute de ani.

Primii blugi au fost creați de Levis Strauss în anii 1870, inițial având doar patru buzunare: unul la spate și două în față, dintre care unul mic. Pe măsură ce designul blugilor a evoluat, a apărut modelul cu cinci buzunare, așa cum îl cunoaștem astăzi.

Blugii erau inițial purtați de clasa muncitoare, expusă la muncă fizică dură. În perioada goanei după aur, în anii 1870, aceștia erau favoriți datorită durabilității și utilității lor. Totuși, condițiile de muncă dure cauzau deteriorarea rapidă a buzunarelor. Pentru a rezolva această problemă, soția unui muncitor a solicitat ajutorul croitorului Jacob Davis, care a avut ideea de a adăuga capse metalice pe zonele predispuse la uzură, precum colțurile buzunarelor și marginile fermoarelor. Această inovație a crescut semnificativ durabilitatea blugilor, asigurându-le popularitatea de-a lungul timpului.

Inițial, buzunarul mic a fost creat pentru a ține ceasul de buzunar, un accesoriu esențial pentru bărbații din secolul XIX. De-a lungul anilor, utilizările acestui buzunar s-au diversificat. Oamenii au început să-l folosească pentru mărunțiș, bani, documente importante, bijuterii și alte obiecte de valoare.

Astăzi, deși scopul original al buzunarului mic a devenit învechit odată cu apariția ceasurilor de mână, acesta rămâne un element iconic al designului clasic al blugilor. În plus, capsele metalice continuă să joace un rol crucial în menținerea integrității materialului, demonstrând ingeniozitatea soluțiilor practice adoptate de-a lungul timpului pentru a răspunde nevoilor unor întregi generații.

 

Sursă – https://www.britannica.com/story/why-do-jeans-have-that-tiny-pocket

Sursă foto – triocean / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro