main-7.jpg
Pe lângă aspectul negativ al carantinei, aceasta nu presupune doar izolare, ci mai mult timp liber pe care să-l petreci cu tine însuți, timp pe care-l poți utiliza în folosul propriu. Astfel, fie că poți găti ceva nou, fie că poți finaliza în sfârșit o carte începută deja de ceva timp sau să faci mai mult sport, carantina ne oferă prilejul să încercăm lucruri noi, să medităm și să petrecem mai mult timp cu familia.

Acestea fiind spuse, echipa #diez a întrebat mai mulți tineri ce activități au aceștia în carantină și cum preferă să-și petreacă timpul liber.

 

 

Nicoleta Curlat

Întotdeauna îmi plăcea să gătesc, însă din motiv că eram mereu ocupată cu universitatea, nu reușeam să prepar anumite bucate. Această carantină mi-a oferit ocazia să îmi dezvolt abilitățile culinare și zilnic pregătesc ceva gustos, astfel reușesc să-mi surprind și familia. Pe lângă faptul că gătesc foarte des, am început să privesc un serial coreean care e absolut minunat.

 

 

 

Dumitru Munteanu

Din moment ce am mai mult timp liber la dispoziție, am început să studiez economia și în special, gestionarea unui bussines. Mă interesează să învăț și despre noua monedă digitală și anume, criptovaluta. Mai mult, sunt un fan al narghilelelor și recent am primit o mulțime de arome, astfel, deseori îmi pregătesc câte-o narghilea și meditez asupra mai multor subiecte.

 

 

 

 

 

Steliana Rudco

În perioada de carantină am hotărât să continui să fac ceea ce fac de obicei și anume voluntariat.

Din 26 martie sunt voluntară în cadrul Inițiativei Împreună împotriva COVID 19. Astfel, ajutăm persoanele în etate și persoanele cu dizabilități, dar și pe cei ce au o situație financiară mai precară, să reziste în perioada de izolare.

În timpul liber fac masterul online, fac prezentări, ascult lecțiile și citesc. Deși Inițiativa îmi ocupă 80% din viața mea acum.

 

 

 

 

Ion Gașper

Acum am timpul necesar să privesc toate filmele pe care nu reușeam să le vizionez anterior, să adorm la ora 3 dimineața fără să-mi fac griji că a doua zi trebuie să plec la job, să fac mai mult sport și spre marea mea uimire, să gătesc. Consider că acum e momentul potrivit pentru a medita, pentru a-mi seta niște obiective pe viitor și desigur, a învăța lucruri noi.

 

 

 

 

 

Diana Botnaru

Carantina a venit pe neașteptate. Nu eram pregătiți, cel puțin eu. Dacă inițial mi se păruse o glumă, gluma s-a îngroșat pe parcurs.

Activitățile-n carantină sunt cam aceleași, mai ales atunci când stai la bloc. Lecțiile și job-ul au prioritate. Am timp să mă ocup de ele fără grabă și fără să le neglijez.

Cel mai mult mă bucur acum că am timp să studiez mai mult despre meseria pe care mi-am ales-o: privesc multe interviuri, citesc mult despre jurnalism și tot de-ale casei – cum îmi place mie să spun.

 

 

 

Cristian Baraghin

Teza mea de licență este o prioritate în această carantină. Pe lângă teză, am început să revizionez toate filmele din saga Star Wars și să acord mai multă atenție persoanelor dragi din viața mea. Consider că această carantină reprezintă un beneficiu atât pentru mine, cât și pentru întreaga planetă.

 

 

 

 

 

Valeria Burduja

Fiind în carantină, la țară, am inceput sa prețuiesc momentele simple și să mă mândresc că sunt din mediul rural! La țară  am multe ocupații, îmi redescoper talentele culinare, iar în gradină este mult de muncit, mai mult decât atât, am participat la toate nașterile oițelor și am mare grijă de animăluțele domestice din jurul casei.

 

Preluat de la: diez.md