fotomainvox.jpg
Potrivit unui studiu realizat de Ghost Data, Pe instagram s-au găsit aproximativ 50.000 de conturi care încurajează și vând produse contrafăcute, cele mai întâlnite dintre ele sunt: Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Nike, Fendi.
top ig fake

Sursă: https://ghostdata.io

Aceste copii sunt tot mai des văzute și în centrele comerciale și piețele din Chișinău. Chiar dacă acțiunea în cauză este una ilegală, persoanele care ne-au răspuns la acest vox s-au împărțit în două tabere, pro și contra.

1Irina Lanciu: „Nu sunt împotriva hainelor contrafăcute, atât timp cât acestea au o calitate bună. În ziua de astăzi un om din doi nu-și permit să procure haine de la diverse branduri sau firme vestite, iar hainele contrafăcute sunt ca o salvare. De fapt, hainele contrafăcute nu sunt cu nimic mai prejos decât cele originale și nici nu denotă faptul că nu ai bani sau altceva, hainele contrafăcute sunt dovada că poți obține un lucru care costă 3000 lei la doar 800 lei și cu o calitate bună, sunt dovada că oamenii care cheltuie zeci de mii pentru o haină de fapt nu cumpăra haina ci doar eticheta pentru a demonstra că nu poartă „fake”. Cu toate acestea nu toate lucrurile contrafăcute neapărat sunt și de calitate, trebuie doar să știi cum și ce să alegi.”

2

 

 

Dan Bulgac: „Cum spunea străbunicul meu: „nu suntem atât de bogați ca să cumpărăm haine ieftine”. Sunt de aceeași părere, întrucât o haină de brand înalt și de calitate, o cumperi pe un timp îndelungat, iar una de brand contrafăcut, o folosești un sezon și o arunci. Respectiv, părerea mea în raport cu brand-urile contrafăcute este una negativă.”

3

 

 

Cristina Romanschi: „Sunt neutră față de produsele contrafăcute. Sigur, nu e bine să cumperi lucruri false, dar dacă omul nu poate să-și permită, însă vrea să arate că are, ce să-i faci?”

 

4

 

Diana Ignat: „Nu sunt de acord cu comercializarea brandurilor fake, dar atât timp cât va exista cererea lor pe piață, această „modă” nu va dispărea. Nu înțeleg nevoia unor oameni care aleg să poarte haine de acest gen și sunt de părere că îți poți alege un outfit okey și fără inscripții „de brand”, care în majoritatea cazurilor se cunosc de la o poștă.”

5

 

 

Mihaela Crețu: „Nu sunt adepta hainelor contrafăcute, indiferent dacă sunt sau nu inscripționate cu o firmă anumită, dat fiind faptul că sunt de calitate proastă. Prefer să merg la second hand decât să cumpăr haine de brand contrafăcute.”

 

6

 

Daniela Șarpe: „Eu sunt de părere că hainele de brand contrafăcute sunt o modalitate prin care persoanele care duc lipsă de atenție și bani vor să creeze impresii false despre ei însăși. O haină de brand contrafăcută e de proastă calitate și arată ieftin. În cazul în care nu ai destui bani pentru brand-ul dat, cred că e ridicol să tinzi spre el, iar într-o haină simplă poți arăta la fel de frumos și stilat.”

 

7Ion Botnaru: „Apreciez în hainele de brand calitatea, fi dispus să achit mai mult pentru a mă simți eu confortabil. Hainele de brand contrafăcute ne împiedică să apreciem adevărata pricepere a confortului, comodității și de asta auzim păreri diferite referitor la un brand anumit. Nu pot acuza persoanele care inconștient procură haine contrafăcute și se dezamăgesc. Dar sunt absolut contra persoanelor care conștient susțin această industrie, doar pentru a demonstra probabil superioritatea acestora. La final aș putea zice că nu e obligatoriu să procurăm haine de brand pentru a ne simți confortabil, până la urmă fiecare se îmbracă așa cum îi este plăcut, comod și practic.”

Autoare: Eliza Balițchi, stagiară

Preluat de la: diez.md