vox8.jpg
Nouă ne-a plăcut ieri să ne simțim copii, iar din acest motiv, am decis astăzi, să ne amintim de jocurile ce erau populare 10 sau mai mulți ani în urmă. Am întrebat mai mulți adulți care au fost cele mai populare jocuri atunci când erau copii. 

vox1

 

Daniela Pascari, studentă: „Cel mai popular joc când am fost eu copil a fost desenatul cu cretă pe asfalt a câtorva pătrățele, iar provocarea acestuia era să sărim cât mai repede pe acele cifre fără să greșim.”

 

 

vox2

 

 

Laura Tugarev, lector universitar: „Când eram mică, pe mahala erau doar băieți și ne jucam zile întregi „de-a războiul”, uneori la fântână improvizam un magazin și vindeam pietricele pe frunze de nuc (aceștia fiind bani imaginari). Copilăria rămâne leagăn de dor și amintiri.”

 

 

vox3Nicolae Chicu, student: „Fiind mic copil, mingea mi-a fost cel mai bun prieten. Jucam fotbal cu prietenii prin drum, pe șesuri, pe stradă, oriunde. Nu era seară în care să nu ieșim la fotbal alergând fericiți după acea minge „sfântă”. Mingile erau bătute până se descoseau, le coseam din nou și iarăși jucam cu ele până se destrămau. A fost o perioadă când toți veneau pe teren cu costumele idolilor: Torres, Ronaldo sau Messi. Copilăria mea a însemnat nici mai mult, nici mai puțin decât fotbal de dimineață până seara, alergare după mingi, competiții sportive la fotbal, un mod de viață sănătos și multe mingi sparte.”

 

vox4

 

 

Emilian Crețu, actor: „Top 3 dintre cele mai faine jocuri atunci când am fost eu copil sunt: jucatul cu „râzânca”, spihonia și țurca.”

 

 

vox5

 

Stanislav Bîrcă, student: „Jocul copilăriei mele a fost nu altul decât „de-a v-ați ascunselea”. Era unicul care îmi plăcea la nebunie şi îmi creea zâmbetul pe faţă zilnic. Când am mai crescut, am început să joc „0045”, nu cred că mulţi îl cunosc , dar cei care îl ştiu au avut o copilărie pe cinste.”

 

vox6

 

 

Lilia Lozan, prezentatoare TV: „Oh, erau atât de multe, dar pe unele le jucam mai des, ca de exemplu: săream ziua întreagă în elastic, apoi aveam jocul: „Împărate, împărate, cât e ceasul în cetate”.”

 

 

vox7Tudor Arnăut, jurnalist: „Când eram eu copil pentru mine cel mai în trend erau jocurile legate de fotbal: Pătrat, 300, „odno kasanie”, pentru că de dimineață până seară eram pe terenul de fotbal este oarecum logic ca aceste jocuri sa mi se tipărească în memorie.”

 

 

vox8

 

 

Alina Daraban, studentă: „Ooo.. Multe au fost.. Melcul, clasicele „de-a v-ați ascunselea” su jucam rolul a tot felul de vânzători, mame, tătici, de-a prinselea.”

 

 

 

Autoare: Nicoleta Pînzaru

Preluat de la: diez.md