diez-vin6.jpg

Vinurile moldovenești au fost apreciate în cadrul Concursului Internațional „Berliner Wine Trophy” 2023 – cel mai mare concurs internațional de vinuri din lume. Vinurile noastre au obținut 62 de medalii de aur în cadrul concursului, printre care avem și o medalie de „Grand Gold” (Marele Aur), scrie finewine.md.

Purcari este vinăria cu cele mai multe vinuri medaliate din Republica Moldova. Zece medalii de aur, pentru toată seria Academia de Purcari, pentru vârfurile de gamă Negru și Alb de Purcari, pentru Ice Wine, Rose 1827 sau monosoiurile Malbec, Shiraz ori Feteasca Neagră de Purcari din seria Limited Edition.


Sursă: finewine.md

Sursă: finewine.md

Cea mai înaltă medalieGrand Gold – a fost oferită vinăriei Fautor Winery, pentru cupajul Illustro Roșu 2016, Cabernet Sauvignon & Merlot. Alte patru vinuri Fautor s-au ales cu medalii de aur.


Sursă: finewine.md

Castel Mimi are trei medalii, Chateau Cristi – două de aur.

Dintre micii producători, s-au remarcat Carpe Diem cu Feteasca Neagră 2019 și Cabernet Sauvignon 2019; Gogu Winery – cu noul Pinot Noir; Novak – cu Pinot Noir și Sapervi; Equinox – cu Shiraz 2019 etc.

Berliner Wein Trophy s-a desfășurat între 25 februarie și 5 martie 2023. În competiție au fost înscrise peste 8 000 de vinuri din toată lumea, care au fost jurizate de peste 200 de experți în vinuri, reprezentând 41 de națiuni.

Lista integrală a vinurilor medaliate poate fi găsită aici.

Preluat de la: diez.md