Un om de afaceri vietnamez a obținut un titlu Guinness World Records datorită procurării celei mai scumpe sticle de coniac. Recordul l-a costat pe colecționar 1 147 682 de lire sterline, ceea ce constituie peste 26 milioane de lei.

Sticla de coniac are o cantitate de nouă litri și se numește Louis XIII: Le Salmanazar.

Însuși sticla a fost realizată manual de peste 20 de artizani de elită, iar gâtul acesteia este decorat cu aur de 20 de karate. Așezată lângă o sticlă de coniac standard de 750 ml, Louis XIII: Le Salmanazar pare gigantică.


Sursă: Guinness World Records

Nguyen Dinh Tuan Viet, proprietarul sticlei, deține mai multe titluri record: cel mai scump whisky cumpărat vreodată la licitație (1 452 000 lire sterline), cea mai valoroasă colecție de whisky (22 725 964 de dolari).

„Această versiune de nouă litri o urmăresc de mult timp și am avut nevoie de multă răbdare și perseverență pentru a o aduce în colecția mea. Acesta este un proces foarte anevoios, așa că atunci când a fost recunoscută drept cea mai scumpă achiziție a unui coniac, am simțit cum toate eforturile mele de-a lungul anilor au fost recunoscute”, a declarat Nguyen Dinh Tuan Viet.

Preluat de la: diez.md