advent.jpeg
Pe lângă emoții, energie și noutăți, iarna aceasta a adus cu ea una din cele mai interesante surprize pentru domeniul vitivinicol din Moldova. Mai exact, am fost delectați cu feedback-uri pozitive despre cât de bun și apreciat este vinul făcut aici, la noi acasă. Iar aceste recenzii sunt speciale, pentru că vin tocmai de peste Atlantic, și mai exact din SUA.

Este vorba despre vinul Cabernet Sauvignon Voldé, despre care s-au scris articole întregi. Americanii au lăsat impresii și s-au lăudat că pot gusta vinul sub marca Voldé, creat de altfel în Moldova. Le-a plăcut, iar acest lucru este cel mai important detaliu. Un vin puternic, aromat și care lasă senzații plăcute.

Foto: Twitter/@deonseifert

Fiind unul din cele 24 tipuri de vinuri, pe care gigantul Costco le adună din toată lumea și le vinde într-un format special de sărbători americanilor, Voldé pare un nume nou, însă, ceea ce nu știm este că, în spatele acestui brand se ascund, anii de experiență, strugurii și vinul creat de către RADACINI Wines.

Foto: Twitter/@RaoulMartinezTV

E adevărat, la cea mai bună vinărie din anul 2020 – RADACINI Wines, creează vinul care ajunge pe mesele americanilor și devine o carte de vizită a gustului și măiestriei vinicole moldovenești. În așa fel, prin vinul creat la Radacini, foarte multă lume a aflat despre Moldova și despre regiunile acesteia, istoria noastră și despre cât de buni suntem de altfel, în domeniul vinificației.

De data aceasta, toate răspunsurile la întrebarea și misterul „Care din vinăriile din Moldova a creat vinul ce încântă la maxim consumatorii din SUA?”, duc către vinăria Radacini. Aici, vinurile prind adevăratul contur, alături de culoarea rubinie, gustul elegant și aromele fine de fructe negre bine coapte, de ciocolată, stârnind curiozitatea și interesul americanilor, care au tot scris recenzii la rând pe diverse bloguri, pe Vivino și chiar direct pe Twitter. 

Despre vinărie

Radacini Wines a fost fondată în 2011 și deține în prezent propriile podgorii, cramă în orașul Cricova, laboratoare moderne,  echipament de ultimă generație și 3 fabrici de prelucrare a strugurilor, în toate regiunile viticole. A obținut în 2020 titlul „Marele Premium pentru merite deosebite în domeniul vinificației” decernat anual de Guvernul RM și ONVV.

Cu o suprafață totală a plantațiilor viticole de peste 800 de hectare, situate în 3 regiuni viticole din Moldova: Codru, Ștefan Vodă și Valul lui Traian, Radacini Wines dispune de o capacitate anuală de producție, de peste 7,5 milioane de litri de vinuri liniștite și spumante. Iar capacitatea de a produce vinurile spumante după celebrul „Méthode Traditionnelle” este de 350 000  de sticle pe an.

Seriile de vinuri, sub marca principală Radacini, sunt: Radacini Ampre, Radacini Vintage, Radacini Fiori, Radacini Reserve, Radacini Vero di Moscato, Métier – ce au reușit până în prezent să aducă peste 100 de premii la competiții internaționale specializate și performanța de a fi prezenți pe rafturi în 20 de țări. 

În 2021 Radacini Wines obține, în premieră pentru vinificația din R. Moldova, certificatele de siguranță alimentară BRC și IFS.

Preluat de la: diez.md