1529855193793.png

Un „război” în lumea modei s-a iscat după ce casa de modă Dior ar fi plagiat modelul cojocului de Beiuş fără să spună că, de fapt, acesta este originar din Bihor. Astfel, o revistă de modă cu 100% conţinut original românesc a pornit o campanie inedită ce promovează piesele originale, create de artizani pricepuţi din zona Beiuşului.

Beau Monde a lansat site-ul Bihor Couture de unde fiecare poate cumpăra cojoacele de Beiuş, un model de cămaşă de femei şi un costum complet, format din cămaşă, fustă, zadie şi vestă la preţuri ce încep de la 40 de euro.

„Timp de mulţi ani, marile case de modă s-au inspirat din tradiţiile şi cultura altor ţări, fără să acorde credit creatorilor originali. Beau Monde, o revistă de modă cu 100% conţinut original românesc, ia atitudine împotriva acestui fenomen, lansând Bihor Couture, o marcă de haine românească, ale cărei creaţii sunt făcute de aceiaşi meşteri artizani pe care Dior i-a copiat în colecţia sa din 2017, fără să le acorde credit”, se arată într-un comunicat transmis de Beau Monde.

Mai mult, arată iniţiatorii, în timp ce vesta Dior se vinde cu nu mai puţin de 30.000 euro, niciun cent nu se întoarce la producătorii bihoreni. În schimb, din banii adunaţi pe Bihor Couture, sunt plătiţi şi adevăraţii creatori. Odată cu lansarea site-ului, Beau Monde a prezentat şi un filmuleţ făcut în zona Beiuşului, cu două dintre femeile pricepute la crearea de cojoace, scrie ebihoreanul.ro.

Acestea comentează într-un limbaj neaoş plagiatul făcut de Dior.

Preluat de la: zugo.md