1-31.jpg
Un elicopter militar american Black Hawk a aterizat forțat joi în Piața Charles de Gaulle din centrul Bucureștiului, avariind doi stâlpi de electricitate care au căzut peste două mașini.

Elicopterul de tip Black Hawk ar fi aterizat de urgență din cauza unei defecțiuni tehnice. În urma unui zbor de exercițiu pentru pregătirea evenimentelor de pe 20 iulie, elicopterul a pierdut brusc altitudine.

Piloții au reușit să aterizeze de urgență elicopterul, în sensul giratoriu de la Piața Charles de Gaulle. Elicopterul a doborât în timpul aterizării de urgență, doi stâlpi de electricitate care au căzut peste două mașini. Nimeni nu a fost rănit, transmite alephnews.ro.

Reacția Ambasadei SUA – „Ambasada SUA este conștientă de incident și urmărim îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru a rezolva situația și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”.

<!–

–> <!–

–>

Elicopterul care a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk. A fost introdus în Armata SUA pentru a înlocui elicopterul Bell UH-1 Iroquois. Din 1976 încoace, circa 5 000 de elicoptere Black Hawk au fost construite. Preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.

Preluat de la: diez.md