incendiu-2.jpg

Un avion militar rusesc, de model Su-34, s-a prăbușit lângă o clădire de apartamente de nouă etaje din orașul Eisk, regiunea Krasnodar (Rusia). După prăbușire, muniția avionului a explodat, iar focul s-a extins spre blocul în care locuiau aproximativ 600 de persoane, scrie meduza.io.

Patru persoane au decedat și 25 au fost rănite în urma prăbușirii avionului. Printre victime se numără trei copii cu vârste cuprinse între opt și 10 ani, potrivit ultimelor date ale autorităților din Rusia. Totodată, alte șase persoane au fost date dispărute.

În spitalul raional din Eisk au fost mobilizate 11 paturi de terapie intensivă și opt săli de operație pentru victime.

Serviciile de urgență locale au anunțat că cel puțin 45 de apartamente au fost afectate în urma accidentului. Suprafața incendiului este de 2 000 de metri pătrați.

Ministerul Apărării de la Moscova afirmă că o posibilă cauză a prăbușirii aeronavei ar fi aprinderea unuia dintre motoare.

Pe internet a apărut o înregistrare video, filmată de martori oculari, cu pilotul avionului care a reușit să se catapulteze.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md