maxresdefault-20.jpg

În această săptămână, pe rețelele de socializare, vestita trupă americană Imagine Dragons a anunțat despre lansarea unui nou cântec – videoclipul căruia a fost filmat în primele linii de război în Ucraina. În video se descrie viața unui băiat din Ucraina care a avut de suferit în urma acestui război.

„Videoclipul nostru pentru Crushed, filmat în primele linii ale Ucrainei, este lansat acum. Acesta îl urmărește pe Sasha, un băiat care a suferit luni de zile din cauza bombardamentelor în orașul său. Povestea lui Sasha este sfâșietoare și mai sunt mii ca el care au nevoie disperat de ajutor. Chiar și astăzi, familia lui este fără electricitate și alte utilități de bază”, a fost menționat în postare.

În continuare urmăriți videoclipul.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md