SH-7.jpg
Cu siguranță ai auzit despre William Shakespeare – marele scriitor englez, vestit prin operele sale diverse. Astăzi, îți povestesc despre ediția a II-a a Festivalului Shakespeare through my eyes, desfășurat în liceul „Mihai Eminescu” din orașul Fălești.

În data de 29 aprilie, în ultima sâmbătă a lunii a avut loc a doua ediție a Festivalului Shakespeare through my eyes, inițiat de profesoara de engleză Gâdei Tatiana. Activitatea a fost desfășurată în limba engleză, astfel încât elevii și-au demonstrat capacitățile lingvistice.

Festivalul a fost desfășurat în două etape. În prima parte a zilei pe scenă au evoluat elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale. Tinerii au prezentat momente din viața marelui scriitor, cum a decis să urmeze acest drum al artei, cum s-a căsătorit, cum a fost încurajat de părinți să devină un om de artă. Copiii clasei a II-a au dansat, asigurând astfel buna dispoziție publicului.


Sursă: Facebook/IPLT „Mihai Eminescu”

Sursă: Facebook/IPLT „Mihai Eminescu”

De asemenea, pe scenă au răsunat fragmente din „Hamlet” și „Regele Lear”. Elevii, deghizați în personajele operelor, au atras atenția publicului prin originalitatea și carisma lor. La eveniment au fost invitați pedagogi alături de proprii discipoli și din alte instituții din raionul Fălești. Aceștia au bucurat publicul cu interpretarea sonetelor lui Shakespeare, dar și cu recitarea unor scrieri ale autorului.

O altă activitate ce a provocat emoții celor prezenți a fost Teatrul de Umbre, ce s-a bazat pe una dintre sonetele lui Shakespeare.

În cea de-a doua parte a festivalului a avut loc etapa practică. Participanții au fost divizați în șase grupuri cu scopul de a prezenta anumite aspecte din viața sau opera marelui scriitor. Elevii au confecționat măști colorate, au elaborat prezentări în PowerPoint, desene, aplicații din hârtie, dar și au tradus sonetele scriitorului. În urma realizării fiecărui produs, participanții ghidați de pedagogi au prezentat în fața publicului materialele realizate.


Sursă: Facebook/IPLT „Mihai Eminescu”

Sursă: Facebook/IPLT „Mihai Eminescu”

La finele activității a fost organizat un quiz, în urma căruia primii trei învingători au fost premiați cu mici surprize din partea organizatorilor. Festivalul s-a sfârșit cu înmânarea certificatelor de participare tutor persoanelor implicate.

Este de menționat faptul că Festivalul Shakespeare through my eyes este unic la nivel național, ceea ce îi conferă un merit aparte liceului și profesorilor implicați în organizarea acestuia. Cu ocazia acestui eveniment, o fostă elevă a instituției, absolventa Facultății de Arte „George Enescu”, a făcut cadou liceului câteva tablouri personale ce scot la iveală valoarea lui Shakespeare.


Sursă: Facebook/IPLT „Mihai Eminescu”

Sursă: Facebook/IPLT „Mihai Eminescu”

Autoare: Veronica Rurac

Preluat de la: diez.md