collage-51.jpg
Renumita publicaţie americană Consumer Reports a publicat o nouă ediţie anuală a clasamentului celor mai fiabile automobile produse de mărcile cu renume la nivel mondial. În topul din acest an, realizat în urma unui sondaj pe un eşantion care numără peste 600.000 de proprietari de maşini, în total se numără doar 27 de companii.

Potrivit autoblog.md cele mai fiabile automobile, potrivit sondajelor, sunt cele japoneze şi sud coreene, lucru confirmat prin poziţiile de vârf ocupate în acest clasament. Numărul cel mai mic de plângeri şi defecte a fost înregistrat de Toyota. Cel mai fiabil model al acestui brand a fost numit coupeul GT86, iar în schimb cele mai multe reclamaţii de la proprietarii de automobile le-a cauzat pick-up-ul Tacoma.

A doua poziţie în clasament este ocupată de Lexus, compania care anul trecut era în fruntea acestuia. Cele mai pozitive păreri proprietarii de automobile le-au spus despre sedanul ES, în timp ce SUV-ul GX a fost criticat pentru mai multe probleme legate de fiabilitate.

Top 3 este încheiat de KIA, marcă care a reuşit în acest an să urce două poziţii. Un asemenea rezultat s-a datorat imaginii pozitive pe care modelul hibrid Niro şi-a făcut-o pe piaţa americană. De cealaltă parte, participanţii la sondaj au numit modelul Sportage unul la care KIA mai trebuie să lucreze.

Top 10 este completat de maşini ale mărcilor Audi, BMW, Subaru, Infiniti, Buick, Honda şi Hyundai.

Cea mai mare creştere în clasament, comparativ cu anul trecut, a demonstrat-o Chrysler (+10 poziţii). Pe de altă parte, cele mai multe poziţii au fost pierdute de trei branduri: Acura, Cadillac şi Mazda.

Снимок

 

Preluat de la: diez.md