FotoJet-3-1.jpg
La sfârșit de an, a venit timpul să facem totalurile celor mai populare și apreciate filme de lung-metraj, apărute în 2021. Așadar, IMDb a făcut publicat topul celor mai bune filme din anul 2020, bazându-se pe criterii precum popularitate, rating sau număr de voturi.

Noi însă, vă propunem mai jos lista celor mai vizionate filme din anul 2021, conform IMDb.

# 10 The French Dispatch

The French Dispatch aduce la viață o colecție de povești din ultimul număr al unei reviste americane publicate într-un oraș fictiv francez din secolul al XX-lea. În film sunt prezenți actorii Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray și Owen Wilson.

# 9 Spencer

Spencer este un film care îmbină drama psihologică și ficțiunea istorică, apărut în anul 2021, regizat de Pablo Larraín și scris de Steven Knight. Filmul este inspirat de decizia Prințesei Diana (Kristen Stewart) de a pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles (Jack Farthing) și de a părăsi familia regală britanică.

# 8 Last Night in Soho

În thriller-ul psihologic al celebrului regizor Edgar Wright, Eloise, o designeră de modă ambițioasă, este capabilă să intre în mod misterios în anii 1960, unde întâlnește o cântăreață uimitoare, Sandie. Dar glamourul nu este ceea ce părea a fi, iar visele trecutului încep să se fragmenteze în ceva mult mai întunecat.

# 7 tick, tick…BOOM!

Lin-Manuel Miranda își face debutul în regie cu „tick, tick…BOOM!”, o adaptare a musicalului autobiografic de Jonathan Larson, care a revoluționat teatrul ca creatorul Rent. Filmul îl prezintă pe Jon (Andrew Garfield), un tânăr compozitor de teatru care, fiind într-un restaurant din New York-ul anilor 1990, scrie ceea ce speră că va fi următorul mare musical american. Odată cu ticăitul ceasului, Jon se afla la o rascruce si se confrunta cu intrebarea: Ce trebuie sa facem cu timpul pe care il avem?

 # 6 Licorice Pizza

„Licorice Pizza” este povestea lui Alana Kane și Gary Valentine care au crescut și au descoperit sentimentul de dragoste împreună, în Valea San Fernando, 1973. Scris și regizat de Paul Thomas Anderson, filmul urmărește evoluția și mersul primei iubiri.

# 5 No Time to Die

Top-ul nu putea fi top fără adoratul James Bond. De această dată. James Bond și-a abandonat serviciul activ. Perioada sa de liniște, însă, este de scurtă durată, deoarece Felix Leiter, un vechi prieten de la CIA, apare pentru a cere ajutor, conducându-l pe Bond pe urmele unui răufăcător misterios înarmat cu noi tehnologii periculoase.

# 4 Dune

„Dune” este o adaptare cinematică a romanului științifico-fantastic al lui Frank Herbert. „Dune” are loc într-o galaxie îndepărtată din 10191, prezentând povestea lui Paul Atreides (Timothee Chalamet), care este trimis pe planeta Arrakis împreună cu mama sa, Lady Jessica (Rebecca Ferguson) și tatăl, Ducele Leto Atreides (Oscar Isaac) să devină conducători după cei anteriori, abuzivii Harkonnen, sunt alungați de împărat.

# 3 West Side Story

O adaptare a musicalului din 1957, West Side Story explorează dragostea interzisă și rivalitatea dintre Jets și Sharks, două grupări stradale de adolescenți de diferite origini etnice.

# 2 The Matrix Resurrections

„The Matrix Resurrections” este cel de-al patrulea film din franciza revoluționară care a redefinit un întreg gen de filme. Noul film reunește vedetele Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss în rolurile iconice pe care le-au făcut celebre, Neo și Trinity. Ce pastilă va alege Neo de această dată?

# 1 The Power of the Dog

„The Power of the Dog” este o dramă occidentală din 2021, scrisă și regizată de Jane Campion, bazată pe romanul cu același nume din 1967 al lui Thomas Savage. Charismaticul fermier Phil Burbank inspiră frică și venerație celor din jur. Atunci când fratele său aduce acasă o nouă soție și pe fiul ei, Phil află cum este să fii expus sentimentului de iubire.

Preluat de la: diez.md