ddd.jpg
Ex-candidata la prezidențialele din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a publicat un nou video în care a declarat că „Este gata să devină lideră națională” în contextul protestelor pașnice din țară. Această decizie vine după ce, săptămâna trecută, Tihanovskaia a rugat protestatarii să nu iasă în stradă și să nu se confrunte cu poliția.

„Eu nu mi-am dorit să devin politiciană, însă soarta a decis pentru mine și iată că mă aflu în prima linie de luptă cu nedreptatea. La fel, soarta sunteți și voi, cei care m-ați votat și cei care mi-au dat putere. Eu sunt gata să-mi asum responsabilitatea și să devin lideră națională, pentru ca țara să se liniștească și să revină la normalitate, pentru ca să eliberez deținuții politici în termeni cât mai restrânși și să pun bazele unor noi alegeri prezidențiale corecte”, a declarat opozanta lui Aleksandr Lukașenko.

Vă amintim că a doua zi după alegeri, Tihanovskaia a părăsit Belarusul și a emigrat în Lituania, iar în data de 11 august a publicat o adresare video în care a rugat cetățenii să nu „iasă din casă și să nu se confrunte cu poliția”. Adresarea a citit-o de pe foaie fără să privească în cameră. Videoul a fost filmat în cabinetul președintei CEC din Belarus.


Prieteni, echipa #diez și-a luat angajamentul public, patru ani în urmă, să feminizeze orice funcție atunci când este atribuită unei femei, chiar dacă termenul respectiv nu este oficial adoptat de dicționare, încă. Este firesc că unele funcții, practicate doar de bărbați în trecut, au rămas să fie folosite doar la masculin până în prezent, asta nu înseamnă însă că noi, împreună, nu putem fi parte a unei schimbări în societate și nu putem împreună să folosim termeni adaptați, recomandați de specialiști, atât de lingviști cât și de cei care promovează politici de egalitate de gen. Mulțumim!


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md