s095706121-scaled.jpg
Amazon poate fi trasă la răspundere ca şi alţi retaileri tradiţionali pentru rănile provocate de produsele defecte comercializate prin platforma sa, inclusiv ale comercianţilor terţi. Această decizie a fost emisă de Curtea de Apel din California, transmite Reuters.

Această decizie a anulat o hotărâre a Curții Superioare din San Diego, potrivit căreia cel mai mare retailer online din lume a fost ferit de orice răspundere, deoarece a acționat ca un furnizor de servicii, care nu este supus legii privind răspunderea civilă a produselor din California.

Curtea de Apel a constatat că Amazon a oferit câștig de cauză în dosarul Angelei Bolger care a cumpărat o baterie pentru laptopul său de la un vânzător terţ de pe platforma Amazon.

Bolger a acuzat că bateria a luat foc în timp ce ţinea laptopul pe picioare, rezultând arsuri grave pe mâini şi picioare.

„Indiferent ce termen folosim pentru a descrie rolul Amazon, de retailer, distribuitor sau facilitator, a avut un rol major în aducerea produsului aici, la consumator”, se arată în nota explicativă a Curții de Apel.

Amazon s-a confruntat cu numeroase procese în care reclamanţii cereau să fie făcută responsabilă pentru daunele sau rănile provocate de produsele defecte comercializare de către terţi pe platforma sa, inclusiv unii din China.

Majoritatea instanţelor au decis că Amazon nu este un comerciant, potrivit legilor referitoare la răspunderea faţă de produse.

Decizia de joi a avut loc în timp ce parlamentarii din California discută o lege care ar pune Amazon şi alţi operatori de comerţ online pe poziţii de egalitate, conform unei legi stricte referitoare la răspunderea faţă de produse.

Preluat de la: diez.md