image.jpg
Postul de radio și TV din Norvegia NRK organizează în acest an o serie de showuri alternative Eurovisionului. Acestea au început pe 18 aprilie și se vor desfășura, în fiecare sâmbătă, până pe 16 mai, când telespectatorii vor putea alege câștigătorul concursului din acest an.

Primul show s-a desfășurat ieri și a fost concentrat pe cele mai memorabile piese care au răsunat pe scena Eurovision Song Contest în ultimii 65 de ani. Juriul format din patru membri a notat cu puncte de la 1 până la 12 evoluțiile din Suedia (Carola, 1983), Olanda (Teach-In, 1975), Moldova (Sunstroke Project & Olia Tira, 2010), România (Cezar, 2013), Germania (Dschinghis Khan, 1979), San Marino (Valentina Monetta, 2012), Austria (Conchita, 2004), Belgia (Sandra Kim, 1986), Azerbaidjan (Elnur and Samir, 2008), Ucraina (Verka Serduchka, 2007) și Muntenegru (Slavko Kalezić, 2017).

Cel mai mare punctaj a fost obținut de formația Sunstroke Project & Olia Tira din Moldova cu melodia „Run Away” și Conchita din Austria cu melodia „Rise Like a Phoenix”. Ambele piese au acumulat câte 92 de puncte, devenind câștigătoarele primului show „Adresse Europa in Norway”.

Mai jos vedeți momentul evoluției Sunstroke Project & Olia Tira la Eurovision Song Context cu piesa „Run Away” din anul 2010.

Chiar dacă în finala din 2010, desfășurată la Oslo, Sunstroke Project & Olia Tira s-au clasat doar pe locul 22, odată cu prestația saxofonistului formației (Serghei Stepanov) la Eurovision, el a produs un fenomen pe internet, numit „Epic Sax Guy”. Clipuri remixate cu prestația sa au strâns milioane de vizualizări pe YouTube. Au fost create și câteva versiuni de „10 ore de Epic Sax Guy”, primele două cele mai populare din ele acumulând 16 milioane și 10 milioane de vizualizări, respectiv.

Ulterior, în 2017 Sunstroke Project a revenit pe scena Eurovisionului și a reușit să ia locul trei cu piesa „Hey Mamma”, acesta fiind cel mai bun rezultat înregistrat de Moldova din istoria concursului.

Preluat de la: diez.md