Solar_Orbiter.jpg
Solar Orbiter, care va porni în 2018 spre Soare cu mai multe instrumente la bord, va fi dotat cu un mare scut termic pentru a rezista la temperaturi de cel puțin 500 de grade Celsius.

Această misiune a Agenției Spațiale Europene (ESA), în colaborare cu NASA, vizează printre altele înțelegerea ciclului solar, despre care se știe că durează circa 11 ani dar nu sunt cunoscute mecanismele sale fizice, scrie AGERPRES.

Solar Orbiter va avea zece instrumente la bord, printre care șase telescoape, a declarat presei unul dintre responsabilii acestei misiuni, Luis Sánchez, la sediul ESA din Villanueva de la Cańada (Spania).

Photo Credit: Satellite Missions Directory

Photo Credit: Satellite Missions Directory

Prin Universitatea din Alcalá de Henares (UAH), Spania conduce dezvoltarea unuia dintre aceste instrumente, EPD (Energetic Particle Detector), și participă la dezvoltarea unui telescop de înaltă rezoluție.

Misiunea va fi lansată în 2018 de la baza Cape Canaveral (Florida, SUA). Solar Orbiter va orbita în jurul Soarelui și va ajunge la distanța de 42 de milioane de kilometri de acesta, cea mai mică distanță de până acum.

Photo Credit: Satellite Missions Directory

Photo Credit: Satellite Missions Directory

Pentru aceasta, Solar Orbiter va fi protejat de un scut pentru temperaturi înalte, cu dimensiunea de 3,1 x 2,4 metri, care a trecut deja testele la sediul ESA din Olanda. Noutatea acestui scut constă în faptul că, pe lângă rolul de a proteja nava, are ferestre pentru a permite funcționarea telescoapelor.

Preluat de la: Diez.md