39009793-1053319.jpg
Luați-vă cât mai mult popcorn, pentru că în această lună, la Patria vor fi proiectate o serie de filme de calitate, atât din Moldova, Rusia, cât și de peste ocean. Echipa #diez a selectat toate premierele din luna octombrie pe care trebuie să le vizionați dacă sunteți pasionat/ă de filme bune.

#Venom 3D

Tom Hardy joacă rolul lui Eddie Brock, un jurnalist care investighează cercetările unui sinistru om de știință (Riz Ahmed), care face experiențe pe o stranie materie neagră extraterestră. Brock ajunge în contact cu aceasta. Materia îi infestează corpul și îi schimbă personalitatea, dându-i în schimb super-puteri.

# Luis și mini-extratereștrii 3D

Orfan de mamă și crescut de tatăl lui, Armin, specialist în OZN-uri, Luis este un băiețel de 12 ani care nu a avut o viață nici ușoară, și, clar, nici normală.

Pentru că nimeni nu îl crede pe Armin, nici măcar Luis, e o imensă surpriză când, într-o zi, trei extratereștri mititei și foarte ciudați (Mog, Nag și Wabo) se prăbușesc cu nava chiar în fața lui Luis. Entuziasmat la culme, Luis vrea să-i arate tatălui său vizitatorii, dar descoperă că acesta vrea să-i criogeneze. Ca și cum asta nu era de ajuns, directorul școlii e convins că Luis nu beneficiază din partea tatălui său de atenția și educația de care ar avea nevoie, așa că decide să-l trimită la un internat.

Așa începe o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă. Și poate că Luis ar trebui să plece cu ei, ca să scape de tot ce are pe cap aici, în lumea noastră.

#Ultima zi înainte de iunie

Angela revine la baștină în Moldova cu actualul ei soț italian, Marco, cu scopul de a le lua cu ea în Italia pe cele doua fiice ale sale, care au ramas în tutela tatălui lor. Ea își face griji că fostul ei soț nu va accepta negocierea. Marco hotărăște să meargă la negocieri de unul singur, lăsând-o pe Angela la un motel de la marginea satului. Marco auzi-se de caracterul dificil al fostului soț al Angelei, dar, spre surprinderea lui, a găsit la casa unde a mers un om înțelept și pașnic. Tatăl fetelor, convins că fosta lui soție nu se va mai întoarce niciodată la el, decide să permită fetelor plecare în Italia la mama lor. Va accepta oare Angela sacrificiul acestui bărbat?!

#Resentiment

Filmul Resentiment ne deplasează în perioada anilor 90, acesta are tendinţa de a trezi în pielea moldovenilor amintiri pe alocuri dureroase despre trăirile poporului moldovenesc din acea perioadă.

#Lemonade

Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătorește cu Daniel (un american) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obține cartea verde ia o turnură neașteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.

#Vremuri grele la El Royale

Șapte necunoscuți, fiecare purtând un secret de care ar vrea să scape, se intersectează la hotelul El Royale, din Lake Tahoe. În cursul unei nopţi lungi şi complicate, fiecare își va avea șansa la izbăvire sau totul se va duce de râpă.

#Fără mine

Două fete, care iubeau un bărbat, după moartea sa primesc mesaje, autorul cărora nu poate fi decât el. În speranța unui miracol, fetele pornesc într-o călătorie după indiciile lui, pentru a descoperi misterul din spatele mesajelor misterioase.

Preluat de la: diez.md