dfdf-1.jpg
Pe canalul de YouTube al actorului care s-a filmat în serialul Cernobîl a fost publicat trailerul noului film despre explozia din zona Cernobîl. Filmul a fost produs de compania Amalgama Studio pentru postul de televiziune apropiată Kremlinului NTV. 


Despre film

Acțiunea se desfășoară în anul 1986. Departamentul ucrainean al KGB din URSS a aflat că serviciile secrete americane manifestă un interes sporit față de Centrala nucleară de la Cernobîl. Pentru a-l identifica în orașul Prîpeat pe agentul CIA, Albert Lenz, acolo se deplasează locotenentul colonel al misiunii de contra spionaj Andrei Nicolaev.

Serialul va avea 12 episoade. El urmează să apară pe micile ecrane în anul 2019, însă nu se cunoaște când acesta va apărea exact.

Anterior, postul de televiziune american HBO a lansat serialul „Cernobîl” în care se relata acțiunile exploziei  din 26 aprilie 1986 la centrala nucleară de la Cernobîl și la lichidarea ulterioară a accidentului.

Premiera a avut loc pe 6 mai. Mini-serialul s-a clasat pe primul loc în clasamentul show-urilor potrivit site-ului Internet Movie Database (IMDb). Mass-media rusească a numit serialul de la NTV un „răspuns intern” la serialul american.

Preluat de la: diez.md