noul-guvern-rus.jpg
Președintele rus Vladimir Putin a aprobat noul guvern în frunte cu premierul Mihail Mișustin. În cadrul discursului cu noii și „vechii„ miniștri Putin a menționat că crede că acest guvern va continua lucrurile bune începute de guvernul anterior.

La rândul său, noul prim-ministru numit Mișustin a mulțumit președintelui pentru încrederea acordată. Nouă ministere și-au schimbat șefii. Printre cei care au rămas se numără, Serghei Lavrov care și-a păstrat funcția de șef al diplomației de la Moscova, Serghei Șoigu – la Apărare, Dmitri Patrușev – la Agricultură, Vladimir Kolokolțev – la Interne, Alexandr Novak – la Energetică.

Printre numele noi se numără Maksim Reșetnikov, guvernatorul regiunii Perm, care a devenit ministru al economiei, în timp ce consilierul economic al lui Putin, Andrei Belousov, a devenit prim-vicepremier și șef al cancelariei guvernului, transmite moldova.europalibera.org.

Amintim că, miercuri, 15 ianuarie prim-ministrul Dmitri Medvedev și-a dat demisia în conformitate cu articolul 117 din Constituția Federației Ruse. După demisie, Vladimir Putin a ordonat vechiului cabinet de miniștri să îndeplinească funcțiile până la numirea noului guvern. Prin decizia de demisie, Dmitri Medvedev își arată susținerea președintelui de modificare a constituției.

Ulterior, Vladimir putin l-a propus pe Mihail Mișustin în funcția de prim-ministru.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md