c2g9NjlmNzEyYmY4NTI4MTI1NWNiOTM5MjRhZGEwMTkxMTg.thumb_.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noi restricții pentru cetățeni. De mâine, cetățenii români nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă sau pentru a merge la serviciu. Președintele a precizat că persoanele cu vârsta de peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

„Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul «stăm acasă»”, a menționat Klaus Iohannis citat de Digi 24.

Pentru a proteja persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.

Iohannis a convenit totodată ca în această perioadă să pregătească pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

Restricțiile vor intra în vigoare începând cu ziua de mâine, 25 martie 2020.

Reamintim că Parlamentul Republicii Moldova a aprobat marți, 17 martie, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie-15 mai 2020.

La momentul de față, în Moldova au fost confirmate 109 cazuri de coronavirus, dintre care două au fost tratate, iar o persoană a decedat.

Preluat de la: diez.md