pixel.png

Odată cu izolarea la domiciliu, stilul de viaţă de zi cu zi s-a schimbat radical. Rutina de îngrijire a tenului suferă modificări, iar asta pentru că stând toată ziua în casă, pot apărea consecinţe asupra sănătăţii şi frumuseţii tenului dacă nu îi oferim atenţie şi nu folosim produse de calitate. Mai exact, lipsa luminii soarelui, lumina albastră a telefoanelor mobile sau a televizorului, dar şi substanţele eliminate de produsele chimice de curăţat suprafeţele ne pot dăuna pielii. Aceasta devine ternă, cenuşie, dezhidratată, ori se îngraşă şi poate duce la apariţia acneei.

“Este foarte important ca, atunci cât stăm în casă, să ne păstrăm rutina de înfrumuseţare zi de zi, chiar dacă am fi tentaţi să credem că nu mai este nevoie cât timp nu ne expunem în public. O facem pentru sănătatea şi frumuseţea pielii noastre, pentru a nu o deteriora ireversibil, şi, nu în ultimul rând, pentru confortul nostru psihic, pentru bucuria pe care o putem avea când ne privim în oglindă. Zilnic este nevoie de curăţare, tonifiere, serum, cremă de faţă şi de ochi, iar o dată la câteva zile sau sau ocazional exfoliere şi măşti folie”, declară Diana Baicu, Director General Top Line România.

Rutina de îngrijire a tenului în izolare

Specialistul subliniază că este nevoie să urmăm măcar paşii elementari de îngrijire de zi cu zi pentru a păstra echilibrul pielii în această perioadă şi să folosim produse de calitate care să ofere rezultate şi să nu provoace neplăceri, produse pe care le putem comanda online. 

<!–

Formul de quiz

–>

Curăţare zilnică. Dimineaţa şi seara trebuie să ne curăţăm faţa, chiar dacă în această perioadă nu ne machiem. Folosim cleanser sau exfoliant blând. Dacă foloseşti lapte demachiant, apă micelară sau un produs tip spumă sau ulei, este important să clăteşti la final cu apă.

Exfoliere (nu este nevoie zilnic). Măcar o dată pe săptămână, putem aplica un exfoliant. Există exfolierea clasică, pe bază de microgranule ce elimină delicat celulele moarte şi impurităţile sau gomaj enzymatic, cu acizi din fructe, potrivit în special tenului sensibil. Acest tip de exfoliant dizolvă în câteva minute celulele moarte şi impurităţile de la suprafaţa pielii. Pentru o mai bună curăţare putem utiliza un burete facial umed, cu care să îndepărtăm produsul.

Toner. Acest tip de produs închide porii şi elimină orice urmă de impurităţi rămase încă pe piele.

Serum sau fiole. Serumul pe bază de apă sau ulei, ori serum gel, este bogat în ingredienţi activi importanţi. Fiolele sunt boostere cu ingredienţi extrem de concentraţi, pentru nevoi specific, ce se absorb rapid în piele. Serumul se poate utiliza zilnic, iar fiolele se pot utiliza în cure dedicate sau la nevoie.

Măşti folie (nu este nevoie zilnic). Nu este necesar să le aplicăm zilnic, deoarece au ingrediente foarte concentrate, care pot obtura porii. O mască cu cărbune activ este recomandată o dată pe lună, în timp ce una cu nămol, de maxim 2 ori pe săptămână. Măstile exfoliante care conţin AHA pot fi utilizate de către persoanele cu ten matur de 2 ori pe săptămână, iar cei cu ten sensibil pot utiliza măşti hidratante şi de maximum 3 ori pe săptămână.

Crema de ochi. Cremele pentru ochi sunt special create pentru zona sensibilă a ochilor şi au ţinte bine definite – antirid, anti-pungi şi cearcăne. Este la fel de importantă ca şi crema de faţă. Pielea delicată din jurul ochilor îmbătrâneşte mai repede, este subţire, de multe ori translucidă, îşi pierde rapid hidratarea, iar, în timp, apar riduri, pungi şi cearcăne cauzate de un metabolism lent, stres, somn inconstistent.

Crema de faţă. Crema de faţă este unul dintre cei mai importanţi paşi in rutina de frumuseţe. Ajută la menţinerea elasticităţii pielii, reduce ridurile, reduce petele pigmentare şi acţionează ca o barieră de protecţie pentru ten. Este foarte important să alegem crema potrivita nevoilor noastre şi să înţelegem cum acţionează ingredienţii activi principali. Este un mit că avem nevoie de creme antirid şi fermitate abia după 40 de ani. Prevenţia ridurilor şi a liniilor fine începe de la 20 de ani. În prezent, produsele profesionale sunt  atent formulate pentru a oferi rezultate şi a proteja pielea. De exemplu, crema Dermacte Survitaminee, cu 4 tipuri de acid hyaluronic incapsulat ş vitaminele B5, E si F, oferă pielii un cocktail de energie intensă, potrivita pentru tenul deshidratat, fără supleţe şi luminozitate.

Când vom ieşi din casă, după perioada de izolare, e important să aplicăm zilnic cremă cu factor de protecţie SPF.

Preluat de la: csid.ro